22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Sinan Şamil Sam üzdü

Dünya Boks Konseyi (WBC) ağır sıklet boks yarı final maçında Amerikalı rakibi Oliver McCall'a sayıyla yenilen Sinan Şamil Sam, Dünya Şampiyonluğu maçına çıkma hakkını kaybetti.


Ankara Atatürk Spor Salonu'nda oynanan karşılaşma başa baş geçerken, Amerikalı rakibinin kafa darbesiyle, sol gözünün altı açılan Sinan Şamil Sam zorlanmaya başladı. 12 raund süren karşılaşmada rakibi karşısında üstünlük kuramayan Sinan Şamil Sam, maçın sonlarındaki çabalarına rağmen, sayıyla rakibine yenildi. Karşılaşma öncesinde WBC Dünya Klasmanı'nda 2. sırada bulunan Sinan Şamil Sam, yerini rakibine bıraktı. Sinan Şamil Sam, bu mağlubiyetle 31. profesyonel maçında 4. yenilgisini aldı. Oliver McCall
ise 58. maçında 50. galibiyetini aldı.


42 yaşında yeniden dünya şampiyonu olma şansı yakalayan, Dünya ağır sıklet boks eski şampiyonu Oliver McCall, karşılaşmadan galip ayrıldığı için mutlu olduğunu söyledi. 42 yaşında olmasına rağmen tecrübesiyle maçı kazandığını belirten McCall, yeniden dünya şampiyonu olacağına inandığını kaydetti. Öte yandan Sinan Şamil Sam ve Oliver McCall'un menajerleri rövanş karşılaşması için anlaşmaya vardılar. İki boksörün yeniden karşılaşacağı rövanş maçının İstanbul'da yapılacağı öğrenildi. Oliver McCall, rövanş
maçında Sinan Şamil Sam'ı nakavtla yeneceğini iddia etti.


Karşılaşmada aldığı darbelerin ardından Sinan Şamil Sam'ın sol gözünün altının çok kötü durumda olduğu görüldü. Sinan Şamil Sam, karşılaşmanın hemen ardından tedavisi yapılmak üzer, Maya Göz Hastanesi'ne götürüldü. Sinan Şamil Sam'ın yakınları, şampiyon boksörün yaralı görüntüsünün alınmamasını istediler.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2007 Pazar 05:06:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
durmuş özışık IP: 88.226.225.xxx Tarih : 17.06.2007 13:24:56
sinan'ı tebrik ederim iyi bir maç çıkardı rakip hem yaş olarak büyük hemde sinir bozucu bir adamdı ancak maçı sunucusu çok zevksiz hale getirdi başka kimse yokmuydu maçı sunacak anlamadım neden bu adamı çıkardılar ki spiker çok kötü rahatsız edici bir biçimde anlattı neredeyse maçı izlemekten vaz geçecektik bu adamın yüzünden gözünün altına o darbeyi almasa ben inanıyorumki sinan bu maçı alacaktı puan üstünlüğü ile alırdı nakavt çıkmazdı ama.spikerler bu tür maçları neden bu kadar büyütür anlamam sanki maç değil iki ülke saarasında savaş anlatıyor.birde maçı statta izleyenler ne oluyor yahu ya allah bismillah diye slogan atıyorlar harbe mi gidiyonuz sanki güya motive edecekler böyle motivasyon olmaz bence seyircinin de yanlışı var maçı kaybetmesinde sinanınzaten birdaha o kanalda hiç birşey seyretmeyeceğim :)