27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Şipşak Kuznetsova!

Şipşak Kuznetsova!

Fransa Açık’ta tek bayanlarda mutlu sona finalde vatandaşı Dinara Safina’yı 2-0 yenen Svetlana Kuznetsova ulaştı. Dünya sıralamasının 7 numarası, sadece 1 saat 14 dakikada rakibini mağlup etmeyi bildi, kariyerinde ilk kez Roland Garros’ta şampiyon oldu

Teniste sezonun 2. Grand Slam Tenis Turnuvası olan 2009 Fransa Açık’ta (Roland Garros), iki Rus raketin mücadelesine sahne olan tek bayanlar finalinde Dinara Safina’yı mağlup eden eden Svetlana Kuznetsova, şampiyonluğa ulaştı.
Karşılıklı kırılan servislerle geçilen ilk set 39 dakikada tamamlanırken, Kuznetsova bu sette Safina’ya 6-4’lük üstünlük sağladı. 35 dakika süren ikinci sette ise Safina’nın yaptığı çift hatalar sonucunda seti 6-2 alan Kuznetsova, maçı da 2-0 kazanarak, kariyerindeki 2. büyük turnuva zaferine ulaştı.
Bu yıl 6. kez Roland Garros’ta mücadele eden Kuznetsova 2006’da da finalde oynama şansını yakalamış fakat Belçikalı Justin Henin’e boyun eğmişti. 24 yaşındaki Rus tenisçi, 2004’te ABD Açık finalinde yine vatandaşı olan bir başka raketi, Elena Dementieva’yı mağlup etmeyi başarmıştı.
Roland Garros finali öncesi 13 kez karşılaşan iki tenisçi arasındaki maçlarda Dinara Safina, 8-5 üstünken, bugün oynanan final ile Kuznetsova, Safina ile arasındaki farkı da ikiye indirmiş oldu.

Safina finalde yine kaybetti
Finale gelene kadar sadece tek set kaybeden Dinara Safina ise, kendisinden beklenen performansın çok altında bir oyun sergileyerek, sevenlerini hayal kırıklığına uğrattı.
Tek bayanlarda dünya zirvesinde yer almasına rağmen kariyerinde henüz bir Grand Slam turnuvası kazanamayan Dinara Safina, Roland Garros’ta geçen sene de finalde Sırp Ana Ivanovic’e yenilmişti. 23 yaşındaki tenisçi, bu sezon da Avustralya Açık’ın finalinde Serena Williams’a kaybetmişti. Safina Grand Slam turnuvalarında bugüne kadar sadece 3 kez final oynama başarısı gösterdi.

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 19:56:57
Güncelleme :7 Haziran 2009 Pazar 20:13:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?