22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Şirinyer Hipodromu'nu polis bastı

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Şirinyer Hipodromu'nda yer alan Türkiye Jokey Kulübü'ne ait yarış atlarının ve bakıcılarının kaldığı haralara baskın düzenledi. 

Çok sayıda ekibin katıldığı operasyonda 1 adet ruhsatsız tabanca ile 1 adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Operasyona Eagle ve Dudi isimli narkotik köpekleri ile Rex ve Nick isimli silah ve mühimmat arama köpekleri de katıldı. 

Baskın, gece saatlerinde İzmir'in Buca İlçesi'nde bulunan Şirinyer Hipodromu'nda gerçekleştirildi. Türkiye Jokey Kulübü'ne ait yaklaşık bin 200 yarış atının ve bin bakıcının kaldığı haralara düzenlenen operasyon yaklaşık 3 saat sürdü. 

Önceden alınan mahkeme kararıyla gerçekleştirilen operasyona 3 şube müdürü, 5 emniyet amiri, 20 komiser sınıfı personel, 75 resmi ve sivil ekip, 100 Çevik Kuvvet personeli ile 15 Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personeli katıldı. 

Ayrıca operasyonda Dudi ve Eagle isminde narkotik köpekleri ile Rex ve Nick isminde silah ve mühimmat arama köpekleri de kullanıldı. 

Operasyon sırasında, olayın şokunu üzerinden atamayan at bakıcıları yataklarından kaldırılarak, odaları didik didik arandı, kimlikleri incelenerek, herhangi bir suç kaydı olup olmadığı kontrol edildi. 

Operasyonun suç kaydı olan at bakıcılarını belirlemek ve suç işlemelerine engel olmak, silah ve uyuşturucu aramak amacıyla düzenlendiğini söyleyen bir emniyet yetkilisi, çevredeki vatandaşların güvenliğini sağlamaya çalıştıklarını belirtti. 

Yapılan aramalarda A.A. (27) isimli at bakıcısından 1 adet 7.65 mm çapında Çek Vizör marka ruhsatsız tabanca ile tabancaya ait 5 adet fişek, A.C.G. (65) isimli şahıstan 1 adet 7.65 mm çapında kuru sıkıdan bozma tabanca ile tabancaya ait 7 adet fişek, 2 adet şarjör ve 13 adet kuru sıkı mermi ele geçirildi. Toplam 893 kişi kimlik sorgusundan geçirilerek incelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2007 Cumartesi 10:06:22
Güncelleme :12 Mayıs 2007 Cumartesi 10:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?