16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Sofuoğlu abisiyle yarışacak

Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, abisine karşı yarışacak.

Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu Türkiye'de yapılacak Avrupa Supermoto ve Pist Şampiyonası'nda yarışacak, kendisini merakla bekleyen hayranlarının karşısına çıkacak.


Sofuoğlu ailesinin iki ferdinin yer alacağı yarışta abi-kardeş mücadelesi de yaşanacak. Türkiye Pist Şampiyonası'nın şu andaki TMF birincisi Sinan Sofuoğlu kardeşi Kenan Sofuoğlu ile aynı pistte yer alacak.

Ayrıca Kenan Sofuoğlu, Körfez pistinde 2001 yılında kırılan ve halen hiçbir yarışçı tarafından kırılamayan TMF Asbaşkanı Suleyman Memnun'a ait 46 saniyelik pist rekorunu da kırması bekleniyor.

Türkiye Motorsıklet Federasyonu 2007 yılı yarış takviminde yer alan Avrupa Supermoto Şampiyonası, Balkan Pist Şampiyonası ve Türkiye Pist Şampiyonası yarışları Türkiye'de 3 - 4 Kasım 2007 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Avrupa ve Balkan ülkeleri arasından 70'e yakın yarışçı ve Türkiye Pist Şampiyonası 'nın 7. ayağı için 90'a yakın sporcunun organizasyona katılımı bekleniyor.

Avrupa ve Balkanlar'ın en hızlılarının bir araya geleceği Körfez Pisti'nde 12 ayrı kategoride yarışarak şampiyonluk için motosikletlerinin limitlerini zorlayacakları iddia edildi.

cha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 16:18:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?