22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Sözleşmeyi imzaladı, formayı giydi

Beşiktaş, Fransız orta saha oyuncusu Edouard Cisse ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzaladı.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve Genel Sekreter Kenan Öner, Futbol Şube Sorumlusu Celalettin Kolot ve Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu'nun da hazır bulunduğu imza töreninde Fransız oyuncu Edouard Cisse, kendisini 3 yıllığına Siyah-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Genel Sekreter Kenan Öner, imza töreninde yaptığı açıklamada, Cisse'nin Beşiktaş'ın hedeflerine gitmesinde büyük katkısı olacağına inandığını belirterek, "Geçen sezonki kadromuz bizim için geleceği kurmak açısından
çok önemliydi. Ancak geçen sezon 3 kulvarda yarışırken özellikle orta sahada eksiklerimiz göze çarpıyordu. Bu seneki transfer politikamızı orta saha ve defans oyuncusu olarak belirlemiştik. Bu doğrultuda da uzun süredir izlemiş olduğumuz Cisse'yi transferini gerçekleştirdik. Hocamız Ertuğrul Sağlam'ın yapılan her transferden haberi var ve hocamızın onayından sonra bu transfere karar verdik. Cisse, çok değerli ve istikrarlı bir futbolcu. Takıma çok faydalı ve önemli katkıları olacağına inanıyoruz. Cisse, Monaco ve Paris Saint Germain'deki performansını Beşiktaş'ta da gösterecektir. İyi bir transfer yaptık" dedi.

Juventus'ta forma giyen defans oyuncusu Fransız defans oyuncusu Boumsong ile görüşmelerinin sürdüğünü dile getiren Öner, "Bu oyuncuyla görüşmelerimiz sürüyor. Eğer uygun şartlar oluşursa bu oyuncuyu da hocamızın isteği doğrultusunda kadromuza katacağız. Beşiktaş'ın dokusuna uygun, takıma fayda sağlayacak bir oyuncuyu daha renklerimize bağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Yabancı oyuncu kontenjanının artırılmasına karşı olduklarını söyleyen Öner, kulüp olarak yabancı sınırının aynı şekilde kalmasını istediklerini kaydetti.

Fransız oyuncu Edouard Cisse ise, Beşiktaş gibi büyük bir camianın parçası olmanın kendisi için gurur verici olduğunu belirterek, "Beşiktaş gibi büyük bir camiaya geldiğim için çok mutluyum. Beşiktaş'ın beni istediğini uzun zamandır biliyordum. Bana karşı çok yakın davrandılar ve bu da beni çok etkiledi. Kariyerimi tanınmış ve hedefleri olan bir kulüpte devam ettirmek istedim ve bu yüzden de Beşiktaş'ı seçtim. Seyircilerimizin dün hazırladığı karşılama harikaydı. Beşiktaş gibi büyük bir ekibin parçası olmak benim için gurur verici. Beşiktaş ile çok iyi bir sezon yaşayacağımıza inanıyorum" diye konuştu. Türkiye Ligi'nde çok büyük bir rekabetin yaşandığını, bu sezon gerçekten de kendisi açısından zorlu bir sezon olacağını söyleyen Cisse, Beşiktaş'ın Türkiye'nin en büyük kulüplerden biri olduğunu söyledi. Cisse, bir soru üzerine Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Jean Tigana ile bir görüşme yapmadığını söyledi.

Futbol Şube Sorumlusu Celalettin Kolot da, transferi tamamlamadıklarını söyleyerek, "Transfer çalışmalarımız hocamız Ertuğrul Sağlam'ın istekleri doğrultusunda devam ediyor. Orta sahamızı Cisse gibi bir yıldızla takviye ettik, özellikle Şampiyonlar Ligi maçında böyle bir kariyerli oyuncuya ihtiyacımız vardı. Şimdi hedefimizde bir de defans oyuncusu var. Bu hedefimiz doğrultusunda Boumsong ile görüşmelerimiz sürüyor" ifadelerini kullandı.

Fransız orta saha oyuncusu Cisse, imza töreninin ardından Beşiktaş formasıyla basın mensuplarına poz verdi.

İHA, AA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2007 Cumartesi 18:51:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?