30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Spor programlarına balans ayarı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) yoğun istek ve şikayetler üzerine yaptırdığı 'Televizyonlardaki Spor Programlarını İzleme Eğilimleri Araştırması' çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

Araştırma sonuçlarının değerlendirilmesine ilişkin yapılan toplantıya RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın yanı sıra TFF'nin yeni başkanı Mahmut Özgener, Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım, TRT Spor Müdürü Tufan Turasan ve Lig TV Genel Yayın Yönetmeni Şansal Büyüka da katıldı. 21 şehirde, 15 yaş ve üzeri 2 bin 517 kişi ile yapılan anketin sonuçlarına göre, televizyon programlarının futbol dışındaki sporlara haksızlık yaptığının anlaşıldığını belirten RTÜK Başkanı Zahid Akman, "Diğer sporlara gösterilen ilgisizliğin, Türkiye'nin olimpiyatlardaki başarısızlığında payı olduğunu düşünüyorum." dedi.

Araştırmada yüzde 60'lık bir bölümün spor programlarını bir saatten az izliyor olmasını önemsediğini belirten TFF Başkanı Mahmut Özgener ise, "Sonuç böyle çıkıyorsa, ben de spor programlarının sürelerinin azaltılmasını bekliyorum." şeklinde konuştu. Yapılan futbol programlarında hakemlere haksızlık edildiğine de değinen Özgener, duyduğu rahatsızlığı şöyle dışa vurdu: "Hakemlerle ilgili en az 1 saat yorum yapılıyor. Bu bizi üzüyor. Bu programlar hakemleri çok etkiliyor. Saniyelik kararların, saatlerce konuşulması beni rahatsız ediyor."

"Türk sporunun bugünkü durumu, bu araştırmayla hepimizin önüne konulmaktadır." diyen Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da Hasan Doğan'la başlayan güven ortamının Özgener'le devam edeceğini kaydetti. Araştırmaya yönelik olarak Federasyon Başkanı'nın hakemleri sahiplenmesine atıfta bulunan Yıldırım, "Hakemlerin kararlarında bundan böyle art niyet aramayacağız. Bundan böyle demeçler vermeyeceğiz. Hakemlerle ilgili problemleri medya önünde değil, o kurumların yetkilileriyle bir araya gelerek çözeceğiz." dedi. Lig TV Genel Yayın Müdürü Şansal Büyüka ise RTÜK'ün yaptığı araştırma sonuçlarına göre, daha dikkatli bir yayıncılık anlayışı benimseyeceklerini ifade etti.

TFF, şike yapan Şırnakspor'u küme düşürdü

Mahmut Özgener başkanlığında ilk toplantısını önceki gün yapan Futbol Federasyonu, TFF 3. Lig takımlarından Şırnakspor'u şike yaptığı tespit edildiği için küme düşürdü. TFF bünyesindeki tüm kurulların, görevlerine devam edilmesine karar verildiği belirtilen açıklamada, 4 Mayıs'ta oynanan Nusaybin Demirspor-Şırnakspor maçında, tarafların müsabaka sonucu üzerinde anlaştıklarının tespit edildiği, bu nedenle TFF 3. Lig 5. Grup'ta yer alan Şırnakspor'un, amatör lige düşürülmesine ve lige eksi 6 puanla başlamasına karar verildiği bildirildi. Geçen sezon amatör kümeye düşen Nusaybin Demirspor'un da lige eksi 15 puanla başlaması yönünde karar alındı. Spor Servisi

Zaman
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 16:11:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?