22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Spora siyaset panelde de karıştı

Siyasetin spora karışmasının eleştirildiği panele katılımcı yine bir siyasi parti lideri Mehmet Ağar oldu...

Türk sporunun sorunlarının genel anlamda ele alındığı ''Türk Sporunun Meseleleri'' paneli, çok sayıda dinleyicinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Büyük Kulüp'te gerçekleştirilen ve konuşmacı olarak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Asbaşkanı Ata Aksu, Gaziantepspor Kulübü eski Başkanı Celal Doğan, Halter Federasyonu eski Başkanı Kenan Nuhut, spor adamı Hüdaverdi Talay, gazeteci Tufan Türenç'in katıldığı panele Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar ile Spordan Sorumlu Devlet eski Bakanı Fikret Ünlü de dinleyici olarak iştirak etti. Panelde ilk söz alan Gaziantepspor Kulübü eski Başkanı Celal Doğan, futbolun en önemli sorunlarının ekonomik kaynaklı olduğunu belirterek, hem türk futboluna bakış açısının hem de sporcu anlayışının değiştiğini söyledi. Dernekler Kanunu ile kulüplerin idare edilme şansı olmadığını savunan Doğan, büyük önem taşıyan şiddet ve küfür meselesiyle ilgili olarak cezaların uygulanmasında çifte standart olduğu kanaatinin mevcut olduğunu kaydetti. 

Halter Federasyonu eski Başkanı Kenan Nuhut ise, spora siyasetin karıştığını iddia ederek durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Nuhut, sporu içinde bulunduğu durumdan çıkarma hususunda siyasi iradenin istediklerinin değil, hak edenlerin göreve gelmesinin önemli olduğunu söyledi. Aynı konuya değinen gazeteci Tufan Türenç de, Türkiye'de siyasetin futbola karışmadığı bir dönem olmadığını iddia etti. Türenç, herkes tarafından büyük ilgi gören bu spora politikacıların bir rant gözüyle bakarak her zaman ilgi duyduğunu öne sürdü.
TFF eski Asbaşkanı Ata Aksu Türk futbolunun geçirdiği önemli gelişimi ve kendi dönemlerinde siyasilerle yaşadıkları sıkıntıları anlatırken, spor adamı Hüdaverdi Talay ise spor yönetiminin gerçek bir bağımsızlık içinde yapılması gerektiğinin altını çizdi. 

Panelin ardından söz verilen Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar, özerkliğin temelinde ekonomik bağımsızlık ile tarafsız yönetimin önemli bir etken olduğunu ifade etti. Spordan Sorumlu Devlet eski Bakanı Fikret Ünlü de, siyasetin spordan uzak tutulmasının yolunun, bağımsız ve özerk bir üst kurulun bulunmasında olduğunu belirtti.
aa
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2007 Cumartesi 20:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?