27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Sporcunun doktoru yok itirafı

Spordan sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Göteborg'da yapılan Avrupa Atletizm şampiyonası'na katılan Türk kafilesinde doktor olmadığını doğrularken, olası bir sağlık probleminde orada bulunan bir Türk'ün doktor eşinden faydalanılacağının planlandığını itiraf etti. 

Başbakan Yardımcısı Şahin, CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu'nun geçtiğimiz aylarda Göteborg'da yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonası'na katılan ve olumlu sonuçlar alamayan Türk kafilesinde doktor bulunmadığı, tıp ile ilgili tek kişinin sağlık memuru sertifikalı bir masör olduğu yolundaki iddialarını içeren soru önergesini yanıtladı. Baloğlu'na verdiği yanıtta Şahin, Türk spor kafilesinde doktor olmadığını doğrularken, buna gerekçe olarak, Avrupa Şampiyonası gibi büyük organizasyonlarda, organizasyonu yapan ülkenin yarışma mahallinde sağlık merkezi kurarak burada uzman doktorlar görevlendirmesini gösterdi. 

TANIDIK DOKTOR 

Bakan Şahin, soru önergesinde yer alan sporcuların tedavilerinde Almanya'da çalışan bir Türk bayan gazetecinin eşninin katkısının talep edildiği yolundaki iddiaları da doğruladı. Şahin, Alman Gazetesinde görevli bir Türk'ün eşinin Göteborg'da doktor olarak bulunacağının kafile yola çıkmadan önce bilindiği için sağlık problemi çıkması durumunda kendisinden faydalanılacağının program dahilinde olduğunu ifade ederken, sözkonusu kişinin sonradan orada bulunmuş biri olmadığını söyledi. 
anka
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 11:47:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?