28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Sporda yüz kızartan kavga

Tekerlekli Sandalye Basketbol Erkekler 1'inci Ligi'nde Beşiktaş, İzmir Büyükşehir Belediyespor'la oynadığı Final Serisi'nin olaylı geçen son maçını uzatma bölümünde 79-69 kazanarak üst üste 2'nci kez şampiyon oldu.
      
Celal Atik Spor Salonu'nda dün oynanan karşılaşmayı kazanıp seride 2-2'lik eşitliği yakalayan İzmir Büyükşehir Belediyespor, şampiyonu belirleyecek bugünkü karşılaşmada normal süreyi Beşiktaşlı Hüseyin'in son saniye üçlüğüne engel olamayarak 63-63 bitirdi. Beşiktaş, uzatma bölümünde de kupayı havaya kaldırdı.
     
GEÇ BAŞLADI 3 SAAT 45 DAKİKA SÜRDÜ

Saat 14.00'te başlaması gereken karşılaşma, yarım saat rötarlı başladı. Karşılaşma olaylar nedeniyle 2 kez durdu ve ancak 3 saat 45 dakikada tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediyespor, gergin geçen 1'inci periyodunu 16-12, devreyi de 31-24 önde bitirdi, 3'üncü periyodu da 49-41'lik skorlarla önde tamamladı.
     
HAKEM SOYUNMA ODASINA GİTTİ

Son çeyreğin 5'inci dakikasında Beşiktaşlı yönetici Süleyman Eren'in kendisine küfrettiğini iddia eden hakem Münir Gökmen, yardımcılarıyla birlikte soyunma odasına gitti. Güvenlik güçleri de Süleyman Eren'i dışarı çıkardı. Bu yüzden karşılaşma, 10 dakika durdu.
      
İzmir Büyükşehir Belediyespor ise büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın son 10 saniyesine 63-60 galip girdi. Beşiktaşlı Hüseyin'in son saniye üçlüğüyle de karşılaşmanın normal süresi 63-63 bitti.
     
İZMİR TRİBÜNÜ KARIŞTI

Beş dakikalık uzatma bölümünün tamamlanmasına 1 dakika kala Beşiktaş 74-69 öne geçti. Bu arada İzmir Büyükşehir Belediyespor'un bulunduğu tribün karıştı. Polis, konuk oyuncularla taraftarlarına sürekli küfreden bir taraftarı gözaltına almak isteyince olay çıktı. Güvenlik kuvvetleri, yaklaşık 200 seyircinin bulunduğu tribünde biber gazı ve cop kullandı. Bu arada İzmir Büyükşehir Belediyesporlu oyuncular da önce tartışmaya, sonra da kavgaya karıştılar.
     
İKİNCİ KEZ SOYUNMA ODASINA GİTTİ

Hakem Münir Gökmen ile yardımcıları, olaylar nedeniyle ikinci kez soyunma odasına gitti. Maçın tatil edildiği düşünülürken polisin salonu tamamen boşaltmasının ardından hakemler, karşılaşmanın son 1 dakikasını oynattılar. Uzun bir aradan sonra yeniden başlayan maçın son dakikasında 5 sayı daha bulan Beşiktaş, kupanın sahibi oldu: 79-69.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 12:37:53
Güncelleme :19 Haziran 2006 Pazartesi 12:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?