22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Statlarda gergin gün

Trabzon-Kayserispor maçında taraftar "Biz Türküz, biz Trabzonluyuz" sloganları attı. Malatya'daki maçta Elazığlıların 'Ermeni Malatya' sloganı yüzünden kavga çıktı.

Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın memleketi Trabzon'da, Vali Hüseyin Yavuzdemir ve Emniyet Müdürü Reşat Altay'ın görevden alınmasıyla tırmanan gerginlik dün oynanan Trabzon-Kayserispor karşılaşmasına da yansıdı. 

Kentin haksız yere suçlandığını düşünen yaklaşık 15 bin taraftar, Hüseyin Avni Aker Stadı'nı üç bin bayrak ve pankartlarla donattı. 

Maçtan önce İstiklal Marşı okunurken ellerindeki bayrakları kaldıran taraftarlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. 

Tribünlere asılan pankartlardaki "Biz Türküz, biz Trabzonluyuz, hepimiz Mustafa Kemal'iz", "Can dediniz canımızı verdik, kan dediniz kanımızı verdik, biz bu vatanı karşılıksız sevdik, serseri lafını hak etmedik", "Türküm, doğruyum, Trabzonluyum" ifadeleri dikkati çekti. 

Görevden alınan Altay"a da destek veren veren taraftarlar, "Adam gibi adam Reşat Altay" sloganları atarken, "Sevgili Müdürümüz Reşat Altay, seni unutmayacağız" pankartları açtı. 

Daha önceki maçlarda amigoların tribünleri ayağa kaldırmak için megafonla "Ayağa kalkmayan Fenerli olsun" anonsları yapılırken, bu kez "Ayağa kalkmayan Ermeni olsun" anonsu yapıldı. 

Adana'da da 2. Lig B Kategorisi Yükselme Grubu'ndaki Adana Demirspor-Alanyaspor karşılaşması da 5 Ocak Stadı'nda oynandı. Tribünde Türk bayrağı sallayan Demirsporlu taraftarlar, "Ne Mutlu Türküm diyene", "Hepimiz Mustafa Kemal'iz, hepimiz Türküz" yazılı pankart açtı, sloganlar attı.

Tehlikeli sloganlar 

Malatya'da oynanan 2. Lig A Kategorisi takımları Malatyaspor-Elazığspor maçı öncesinde, yaklaşık 400 Elazığsporlu taraftar, Dink'in Malatyalı olması nedeniyle "Ermeni Malatya" sloganı attı. 

Ardından da "Ne Ermeniyiz, ne Malatyalıyız. Biz Elazığlıyız, Türkiye sevdalısıyız" yazılı pankart açtı. Bunun üzerine Malatyasporlu taraftarlar "PKK dışarı" sloganı attı. Çıkan arbedede biri Elazığsporlu iki taraftar yaralandı. Kriz geçiren bir taraftar ambulansla hastaneye kaldırıldı.


Milliyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2007 Pazartesi 07:27:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?