19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Şükrü Saracoğlu ışıl ışıl

Fenerbahçe Kulübü'nün 100. yıl etkinlikleri kapsamında, Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maraton ve Fenerium tribünlerinin dış yüzüne yaptırılan ışıklandırma, törenle devreye sokuldu. Işıklandırmada 200 bin ampül ve 7 bin metre kablo kullanıldı.

İtalyan bir firmanın yaptığı ışıklandırma sisteminin açılışı için, Fenerium tribününün protokol kapısı önünde tören düzenlendi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün eski başkanlarından Emin Cankurtaran, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl, eski yönetici Mehmet Ali Aydınlar ve eski Malatyaspor Kulübü Başkanı Hikmet Tanrıverdi ile birlikte kürsüye çıkarak, butona basıp ışıklandırma sistemini devreye soktu.

Protokol kapısının yan tarafına kurulan dev ekranda, saat 19.07'yi gösterdiğinde açılış gerçekleştirildi. Açılışla birlikte, törenin yapıldığı alanda konfetilerle, stadın yakınındaki Dereağzı Tesisleri'nden havai fişekler atıldı.

Stadın önünde gerçekleştirilen görsel şölen, taraftarlar ve çevredekiler tarafından ilgiyle izlendi. Açılışın ardından, Fenerium tribününde yer alan salonda protokol için kokteyl verildi. Kokteyle basın mensupları alınmadı.

Açılış öncesinde kürsüye çıkan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, 100. yıl ışıklandırmalarının 2007 yılı boyunca açık kalacağını bildirdi.

200 BİN AMPUL KULLANILDI

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na yapılan ışıklandırma için 200 bin ampul, 20 ton taşıyıcı ahşap ve çelik yapı ile 7 bin metre kablo kullanıldı. 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde, Bağdat Caddesi'nde de ışıklandırmalar yapılacak.
aa
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2006 Cuma 15:13:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?