15
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Süper Lig ihalesine yeni teklif

Doğan TV Holding, D Smart vasıtasıyla Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) Süper Lig yayın ihalesinin yenilenmesi için başvurdu. D Smart'ın, ihale için teklifi; 180 milyon dolar + yüzde 10 Federasyon payı + yüzde 2 operasyon gideri + KDV şeklinde.


Doğan Yayın Holding AŞ’den Borsa'ya gönderilen açıklamada, Holding’in, bağlı ortaklığı Doğan TV Holding AŞ bünyesinde faaliyet gösteren Dijital Platform D Smart vasıtasıyla Süper Lig TV yayın hakları ihalesinin 2004 yılı ihale şartname ve sözleşmesine bağlı kalacak şekilde 2008/2009 futbol sezonundan başlayarak en az 3 yıllık bir süre için yenilenmesi talebiyle TFF’ye başvurduğu kaydedildi.


Açıklamada, "D Smart (Doğan TV) ihaleye yıllık 180 milyon dolar artı yüzde 10 federasyon payı, artı yüzde 2 operasyon gideri, artı KDV olmak üzere teklif vermektedir. Söz konusu yazılı teklif banka teminat mektubu ile garanti altına alınmış olarak TFF başkanlığına sunulmuştur" ifadesine yer verildi.

Federasyondaki görüşmenin ardından bir açıklama yapan Murat Saygı, yenilenecek ihalenin D-Smart tarafından kazanılması halinde, futbol kulüplerinin yanı sıra futbolseverlerin de kazanacaklarını söyledi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 01:03:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?