17
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Süper Lig’de ilk yarının kart dosyası

Ankara - Birinci Süper Futbol Ligi’nde 2004-2005 sezonunun 17 haftalık ilk yarısı geride kalırken, 18 takımdan yalnızca Galatasaray’ın futbolcuları kırmızı kart görmedi.

Toplam 46 kırmızı ve 665 de sarı kartın gösterildiği ilk yarının "en centilmen takımı" olarak dikkati çeken Galatasaraylı futbolcular, 36 sarı kartla cezalandırıldı.

Ligin ilk yarısında, futbolcularına toplam 7 kırmızı, 36 da sarı kart çıkan Beşiktaş, "en hırçın" takım olarak dikkati çekti. Bu takım oyuncularını Gaziantepsporlu futbolcular, gördükleri 5 kırmızı ve 39 sarı kartla izledi.

Ligin yeni ekiplerinden Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, 48 ile en fazla sarı kartı gören takım olurken, bu ekibi Samsunspor 45, Akçaabat Sebatspor da 44 sarı kartla takip etti.

Bir karşılaşmada 7’şer ile en fazla sarı kartı Akçaabat Sebatspor ve İstanbulsporlu oyuncular gördü.

153 karşılaşmanın yapıldığı ilk yarıda, maç başına 4.35, hafta başına 39.18 sarı, hafta başına da 2.625 kırmızı kart düştü.

Ayrıca bu sezonunun ilk yarısında hakemler toplam 68 kez penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışlarından 51’i golle sonuçlanırken, 17’sinde ise gol sesi çıkmadı.

Ligde tüm takımlar en az 1’er kez penaltı atış hakkı kazanırken Gençlerbirliği, aleyhine penaltı kararı çalınmayan tek takım oldu. Beşiktaş, hem 7 vuruşla lehine, hem de 8 vuruşla aleyhine en çok penaltı çalınan takım olarak dikkati çekti.

Ayrıca bu yıl ilk kez Birinci Süper Lig’de görev alan hakemlere verilen gözlemci notlarını açıklamaya başlamasıyla birlikte, ligin ilk yarısında hakemlerin başarı düzeyleri de belirlenmiş oldu.

Ligin ilk yarısında gözlemciler tarafından en yüksek başarı notu, 7. haftadaki Akçaabat Sebatsor-Çaykur Rizespor ve 12. haftasındaki Diyarbakırspor-Galatasaray karşılaşmalarında hakemler Orhan Erdemir ve M.Selçuk Dereli tarafından sergilendi. Bu karşılaşmalarda hakemler 9.2 ile ilk yarıdaki en yüksek gözlemci notunu aldılar.

İlk yarının en kötü maç yönetim notuysa gözlemciler tarafından 14.haftada Samsunspor-Beşiktaş karşılaşmasının hakemi Mustafa Çulcu’ya verildi. Çulcu, bu maçtaki yönetimiyle gözlemciden ligde 6’nın altında verilen tek not olan 5.8 aldı.

Kötü yönetim açısından bu karşılaşmayı 2., 3., 5. ve 7. haftalardaki Konyaspor-Çaykur Rizespor, Galatasaray-Çaykur Rizespor, Sakaryaspor-Beşiktaş ve Gaziantepspor-Diyarbakırspor maçlarındaki 6.0’lık yönetimler izledi.

Gözlemcilerin verdiği notlar esas alındığında, görev aldığı 6 lig maçında 8.3 not ortalaması yakalayan Orhan Erdemir, ligin en başarılı hakemi olarak ortaya çıkıyor.

AA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 14:04:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?