30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Süper Lig'de 'Simsar' depremi

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında ihale yolsuzluğu ile ilgili Ankara'da başlatılan 'Simsar' operasyonu Süper Lig'e de uzandı. Operasyonda gözaltına alınan Haluk Ulusoy döneminin Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanvekili Recep Özcan'ın dört büyük takımında aralarında bulunduğu futbol kulüpleri ile cezalar konusunda pazarlık yaptığının telefon dinlemesine takıldığı, futbol kulubü yöneticilerinin konuyla ilgili ifadelerine başvurulacağı ileri sürüldü.

ŞEBEKE LİDERİ ÖZCAN MI?

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suxçlar Şube Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen operasyonda üst düzey iki eski bürokrat, DSİ'den iki mühendis ve bazı işadamları ile iki eski milletvekili gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sayısı 19'a yükselirken, Futbol Federasyonu eski yöneticilerinden Recep Özcan'ın DSİ, EPDK, Gümrük Müsteşarlığı ve Telekom'da yasadışı iş takibi, ihale ve rüşvet alıp-verme olaylarını “organize ettiği” öne sürüldü. Zanlıların “DSİ'de bazı hidroelektrik santral ihalelerinin alımı, kaçak olarak yurt dışından getirilen telefonların gümrükten geçirilerek Telekom'da kayıt altına alınması gibi işleri rüşvetle yaptıkları” belirtildi. Zanlıların kaçak akaryakıt kullanan istasyonlara uygulanan cezaların ortadan kaldırılması içinde rüşvet verdikleri vurgulandı.

'4 BÜYÜKLER' DE VAR

Özcan'ın ayrıca “futbolda ceza alan kulüplerin saha kapatma dahil alınan cezaların indirimi ve ortadan kaldırılması ile ceza alan oyuncularla ilgili cezaların ortadan kaldırılması doğrultusunda çalışmalar yaptığının” da ortaya çıktığı bildirildi. Özcan'ın “aralarında dört büyüklerin de yer aldığı bazı futbol kulüpleriyle bu tür ilişkiye girdiği” öne sürüldü.

aa
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 04:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?