25
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Süper Lig'e kim çıktı?

Karşıyaka: 1 - Kasımpaşa: 2

Bank Asya 1. Lig play-off final maçında Karşıyaka'yı 2-1 yenen Kasımpaşa Turkcell Süper Lig'e çıktı.

İlk yarısı 1-0 Karşıyaka'nın üstünlüğü ile sona eren karşılaşmada, 55. dakikada Kasımpaşa eşitliği yakalayarak maçı uzatmaya götürdü.

Uzatmalarda 2. golü bulan Kasımpaşa Turkcell Süper Lig'e çıkma başarısını elde etti.

İLK YARI

2. dakikada Taha'ın ceza yayı üzerinden attığı şutta, top defansın arkasındaki Ferhat'ın önünde kaldı. Bu futbolcu yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0

9. dakikada Yekta, ceza alanı içinde topu bir anda önünde buldu. Bu futbolcu kaleciyi de geçtikten sonra vuruşunu yaptı, ancak Ahmet Solakel meşin yuvarlağı gol çizgisinden çıkarmayı başardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Karşıyaka'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI

Kasımpaşa'da Erhan Küçük, 55. dakikada eşitliği yakalayan golü kaydetti: 1-1

113. dakikada atılan golle Kasımpaşa 2-1 öne geçti.

Stat: Yenikent ASAŞ

Hakemler: Bünyamin Gezer, Neşet Merdin, Asım Yusuf Öz

Karşıyaka: Kerem, Ahmet Çağıran, Aydın, Fuat, Ahmet Solakel, Zafer, Taha, Kıvanç, Cihan, Ferhat, Eser

Kasımpaşa: Tolga, Ömer, Merthan, Evren, Alparslan, Yekta, Murat Akın, Özgür, Erhan, Sertan, Hüseyin

Gol: Dk. 2 Ferhat (Karşıyaka)

Sarı kartlar: Dk. 3 Tolga, Dk. 26 Sertan (Kasımpaşa) 

SAHA KARIŞTI

Bank Asya 1. Lig Play-off finalinin ardından büyük olaylar çıktı. Kasımpaşa'ya uzatma dakikaları sonunda mağlup olan Karşıyaka'da taraftarlar sahaya indi. Çıkan olaylarda çok sayıda asker, futbolcu ve taraftar yaralandı.

Yenikent ASAŞ Stadı'nda oynanan ve Kasımpaşa'nın uzatma dakikalarında 2-1 kazandığı maçın ardından büyük olaylar çıktı. Kasımpaşa futbolcuları Süper Lig'e çıkma sevinci yaşarken, sahaya inen Karşıyakalı bir taraftar Kasımpaşalı Alparslan'ın kafasına koltukla vurdu.

Bu dakikadan sonra ise olaylar patlak verdi. Tribünleri çevreleyen tel örgüleri parçalayan Karşıyaka taraftarı sahaya atladı. Yaklaşık 5 bin Karşıyakalı taraftarın kovaladığı Kasımpaşalı futbolcular soyunma odasına kaçtı. Kasımpaşayı taraftarların bulunduğu tribüne akın eden Karşıyakalı taraftarlar, Kasımpaşa tribünün koltuk yağmuruna tuttu. Kasımpaşa taraftarı tribünün üst tarafına kaçmak zorunda kaldı. Türk futbol tarihinin en büyük olaylarından birisine sahne olan Yenikent ASAŞ Stadı'nda güvenlikten sorumlu olan jandarma güçleri de olayları yatıştıramadı.

Karşıyakalı taraftarlar jandarmaya da saldırdı. Çok sayıda özel güvenlik görevlisi de taraftarlardan dayak yedi. Karşıyakalı taraftarlar basın mensuplarına da saldırdı ve basın tribününe girdi. Olaylarda çok sayıda asker, futbolcu ve taraftar yaralandı. Sahaya inen taraftarlar yaklaşık yarım saatlik bir çabanın ardından sahadan çıkarıldı.


 

..
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 18:30:55
Güncelleme :18 Mayıs 2009 Pazartesi 11:55:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?