20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Süreyya Ayhan, atlet değilmiş

Vücudunda ikinci kez doping maddesi çıkan ve yarışmalardan ömür boyu men cezesı almayla karşı karşıya kalan milli atlet Süreyya Ayhan Kop, ilk duruşmasında kendisinin 2004 yılından itibaren atlet olmadığını söyledi.

Süreyya Ayhan Kop ve aynı zamanda eşi olan antrenörü Yücel Kop'un Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından yargılanmasına bugün başlandı. Ömer Remzi Arıkan başkanlığında toplanan Hukuk Kurulu'nun karşısına milli atlet ve eşi, avukatları Osman Buldan ile birlikte çıktı. Yaklaşık 1 saat süren duruşmanın ardından avukat Osman Buldan, yaptığı açıklamada, Süreyya Ayhan ve Yücel Kop'un lisanslarının tescilli olmadığını ve böyle bir durumda Atletizm Federasyonu Hukuk Kurulu'nun etkili olamayacağını savundu.



Süreyya Ayhan ve eşi Yücel Kop'un 2004 yılından itibaren lisanslarının tescil edilmediğini belirten avukat Buldan, "Müvekkillerim ABD'de kişisel olarak çalışmalarını sürdürüyorlardı. Süreyya Ayhan, şu anda hiçbir kulübün, milli takımın sporcusu değil. Tescili yapılmamış bir sporcu. Biz böyle bir durumda Hukuk Kurulu'nun yetkili olamayacağını düşünüyoruz. ABD'de bize baskında bulunan WADA özel hayata müdahale etmiştir. Gerekiyorsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) kadar gideceğiz. Bu konuda sonunakadar koşacağız" diye konuştu.



Türkiye Atletizm Federasyonu Hukuk Kurulu Başkanı Ömer Remzi Arıkan ise, milli atlet Süreyya Ayhan Kop ve eşinin yaptıkları savunmalarda resmi sporcu ve antrenör olmadıklarını, bu nedenle Hukuk Kurulu'nun yetkili olamayacağını söylediklerini belirtti. Arıkan, bu durumu araştırmak üzere duruşmayı 18 Ocak tarihine ertelediklerini ve büyük ihtimalle nihai kararı bu tarihte vereceklerini bildirdi. Arıkan, Süreyya Ayhan'ın savunmasında ayrıca vücudunda doping maddesinin çıkmasına şaşırdığını ve bunun nasılolduğunu anlayamayadığını söylediği ifade etti.



Milli atlet Süreyya Ayhan Kop ile aynı zamanda eşi olan antrenörü Yücel Kop ise, gelişmeleri bekleyerek göreceklerini söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 00:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?