18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Süreyya Ayhan’ın cezasında indirim

Ankara - Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Merkez Ceza Kurulu, Milli atlet Süreyya Ayhan’a, doping kontrolünde usule uygun davranmadığı için verilen 2 yıl müsabakalardan men cezasını 1 yıla indirdi.

Yücel Kop: "Merkez Ceza Kurulu üyeleri gerçekleri gördü"

Milli atlet Süreyya Ayhan Kop’un eşi ve antrenörü Yücel Kop, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Merkez Ceza Kurulu üyelerinin yürekli ve duyarlı davranarak, Süreyya Ayhan’ın cezasında indirime gittiklerini söyledi.

Yücel Kop, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Ceza Kurulu’nun, üzerinde oluşan yoğun baskı sonucu Süreyya Ayhan’a 2 yıl pistlerden men cezası verdiğini, ancak Merkez Ceza Kurulu’nun baskı altında kalmadan, gerçekleri görerek bu cezayı 1 yıla indirdiğini kaydetti.

1 yıllık pistlerden men cezasını da hak etmediklerini savunan Kop, bundan sonraki süreçte hem idari mahkemeye hem de Uluslararası Spor Mankemesi’ne (CAS) gideceklerini belirtti.

Cezanın başlangıcıyla ilgili tarih hatası nedeniyle 2005 yılında Helsinki’de düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası’na katılamayacaklarını ifade eden Kop, Atletizm Federasyonu yetkililerinin, Dünya Atletizm Federasyonu nezdinde girişimlerde bulunduğunu ve konuyla ilgili yazışmaların devam ettiğini, olumlu yanıt alındığı takdirde Helsinki’de Süreyya Ayhan’ın piste çıkacağını sözlerine ekledi.


AA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2005 Pazartesi 19:25:58
Güncelleme :16 Mart 2005 Çarşamba 00:29:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?