20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Taner de 'sıfır' çekti

Türkiye'nin madalya umudu olan Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Taner Sağır, koparmada 165 kiloyu 3 hakkında da kaldırmayı başaramayınca, oyunlarda ''sıfır'' çeken 3. Türk halterci oldu.

Sağır, Atina-2004'de koparma ve toplamda olimpiyat rekoru kırarak şampiyonluğu kazanmıştı.

AKKUŞ: "BAŞARISIZLIĞIMIZIN BEDELİNİ ÖDEYECEĞİZ

29. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda, Halter Milli Takımı sporcularından Nurcan Taylan’dan sonra bugün Taner Sağır’ın da "sıfır" çekmesi, Türk kafilesinde büyük bir düş kırıklığına neden oldu. 

Taner Sağır’ın müsabakasından sonra açıklama yapan Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Pekin’de alınan başarısız sonuçların sorumluluğunu, kendisinin başkanlığındaki federasyon yönetiminin üstlenmesi gerektiğini belirterek, "Ekim ayında yapılacak seçimde yeniden aday olmayı düşünmüyorum" dedi. 

2004 Atina Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan sporculardan Halil Mutlu’nun olimpiyatlara gelmediğini, halter müsabakalarının ilk gününde Nurcan Taylan’ın "sıfır" çektiğini, bugün de Taner Sağır’ın aynı başarısızlığa uğradığını hatırlatan Akkuş, "Ortada bir başarısızlık varsa, bunun sorumlusu genç sporcularımız olamaz. Sorumlusu benim yönetimimdir. Biz buraya kadar doğru bildiklerimizi yaptık. Bize göre sporcularımızın beslenmesinden kullandıkları malzemelere kadar herşey birinci sınıftı. Fakat demek ki bazı şeyleri doğru yapamamışız. Herkes Taner Sağır’dan altın madalya bekliyordu. O da yüksek bir kiloyla yarışmaya başladı. Rahatlıkla şampiyon olabilirdi ama olmadı. Şimdi onları bu ağır psikolojik yükün altından kurtarmamız gerekiyor. Bu durumda başarısızlığın bedelini de ödememiz gerekir" diye konuştu. 

Akkuş, basın mensuplarının "İstifa etmeyi düşünüyormusunuz?" biçimindeki sorusu üzerine, "İstifa etmemin anlamı yok. Çünkü zaten ekim ayında genel kurul yapmamız gerekiyor. Genel kuruldan da 1 ay önce istifa etmek zorundayız. Fakat ekim ayındaki genel kurulda başkanlığa yeniden aday olmayı düşünmüyorum" dedi.

SAĞIR: "HAYATIMIN EN KÖTÜ MÜSABAKASINI ÇIKARDIM"

Milli halterci Taner Sağır ise müsabaka öncesi koparmada 170, silkmede ise 207 kilo gibi ağırlıkları rahatlıkla kaldırdığını belirterek, "Burada sıfır çekmek aklımın ucundan dahi geçmiyordu. Fakat hayatımın en kötü müsabakasını çıkardım" dedi.
Daha önce belinden sakatlık yaşadığını hatırlatan Sağır, şöyle devam etti:
"Burada da aslında belimden tekrar bir sorun yaşarmıyım diye korkuyordum. Fakat bu kez daha ilk kaldırışımda bar geriye doğru gidince dirseğimden sakatlandım. 2. ve 3. haklarımda da barı geriye kaçırdım. Koparmadaki 165 kiloluk başlangıç derecem benim için yüksek değildi. Çünkü bundan daha yüksek ağırlıkları rahatlıkla kaldırmıştım. Burada benden altın madalya beklendiğini biliyorum. Ben de zaten yarışmaya bunu hedefleyerek başladım. Fakat hedefimi gerçekleştiremedim. Herkesten özür diliyorum." 

Sağır, olimpiyat hazırlıklarıyla ilgili hiçbir sıkıntılarının olmadığını belirterek, "Buraya gelmeden 4-5 kilo verdim. Bu biraz etkilemiş olabilir. Fakat bütün sporcular bu kadar kilo veriyor. Gücüm de yerinde. Ancak ilk hakkımda dirseğimden sorun yaşamam sonucu etkiledi" diye konuştu. 

Sağır, federasyon başkanı Akkuş’un, "Tekrar başkan adayı olmayı düşünmüyorum" şeklindeki açıklamalarıyla ilgili olarak da, "Sonuçta bu kendisinin kararıdır. Fakat biz her zaman kendisine destek oluruz. Burada başarısız olduysak, sporcular olarak bizim de mutlaka hatalarımız vardır" dedi. 

Sağır, dirseğindeki sakatlığının çok ciddi olduğunu düşünmediğini de sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 16:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?