19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Tarihi proje start aldı

Milli Eğitim Bakanlığı, Futbol Federasyonu ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği projenin protokol imza törenine Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim katıldı. Proje ile ilgili konuşan Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi nitelikli şekilde yetiştirmek tek amacımız.

En büyük kaynağımız okullarımız” derken, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik “Bize hem beyni, hem bedeni iyi çalışan gençlik lazım. İlkokuldan itibaren spora yatkın öğrencileri tespit edip spor liselerine yönlendireceğiz” ifadelerini kullandı. Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ise “Artık futbolun yasaklandığı, tesis sıkıntısı çekilen dönemler geride kaldı. 7 - 15 yaş arası 16 milyon gence futbol oynatmak istiyoruz” dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ise “Futbol topunu okullara sokmak niyetindeyiz. Elimizdeki potansiyeli futbola nasıl aktarabileceğimizi düşünüyoruz. Çocuklarımızın hem okuyan hem de iyi futbol oynayan bireyler olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 18:54:53
Güncelleme :16 Ocak 2009 Cuma 18:57:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?