23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Tatlı, Altaylı'ya dava açtı

Süper Lig hakemi Serdar Tatlı, yazısında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle gazeteci Fatih Altaylı'ya 50 bin YTL'lik tazminat davası açtı.

Turkcell Süper Ligi'nde geçen hafta oynanan ve Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona eren Galatasaray maçında görev alan Serdar Tatlı'yı gazeteci Fatih Altaylı köşe yazısında sert bir dille eleştirdi. Gazeteci Fatih Altaylı'nın yazısında şahsına hakaret ettiğini iddia eden hakem Serdar Tatlı, avukatı Müslüm Akalın aracılığıyla Şanlıurfa Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 50 bin YTL'lik tazminat davası açtı. Serdar Tatlı, dava dilekçesinde ayrıca Fatih Altaylı'nın bir yıl süreyle spor konusunda yazı yazmamasını da talep etti.

Hakem Serdar Tatlı'nın avukatı Şanlıurfa Baro Başkanı Müslüm Akalın, vekilinin yazıdan dolayı çok üzüldüğünü ifade ederek, "Müvekkilim Serdar Tatlı, Galatasaray-Fenerbahçe maçından sonra gazeteci Fatih Altaylı tarafından yazılan hakaret dolu yazı nedeniyle şahsi haklarını korumak için manevi tazminat davası açtı. Yazıda gerçekten hak etmediği şeyler bulunduğunu düşünüyor. Eleştiri sınırlarını aşan hakaret sözlerini tazmin için dava açtı" dedi.
Serdar Tatlı'nın Fatih Altaylı aleyhine açtığı manevi tazminat davasının 50 bin YTL tutarında olduğunu belirten Avukat Akalın, "Müvekkilim Serdar Tatlı ayrıca mahkeme sonucuna gazeteci Fatih Altaylı'nın bir sene boyunca spor konusunda yazı yazmamasını da talep etti" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 16:41:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?