19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Tayfun Cora: Golü hissettim

Vestel Manisaspor maçında takımı adına 2 gol atan Trabzonspor'un defans oyuncusu Tayfun Cora, karşılaşmada gol atacağının içine doğduğunu belirterek, bir savunma oyuncusu olarak gol atmanın keyif verici olduğunu söyledi.

Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesine açıklamada bulunan başarılı defans oyuncusu Tayfun Cora, ligde üst üste aldıkları 3 galibiyet sonrası Vestel Manisaspor karşısına moralli çıktıklarını belirterek, "Oyunun ilk yarısında maça iyi başlayamadık. Bu devrede hem 10 kişi aldık hem de skor olarak iki farklı geriye düştük. Ancak özgüvenimiz üst düzeydeydi. Devre arasında takım arkadaşlarımla birlikte biraraya gelerek bu maçı çevireceğiz diye kendimize söz verdik. Herkes bu sözü yürekten verdi. İnançlı bir şekilde ikinci yarıya başladık. İyi oynayıp skora dengeyi getirdik. Attığımızdan daha fazlasını kaçırdık. Beraberlik bizim gibi büyük bir takım için mutluluk verici değil, ama yine de mağlup olmaktan iyidir" diye konuştu.

xKarşılaşmada gol atacağının bir gün önceden içine doğduğunu dile getiren Tayfun Cora, "Maçtan önce kendi kendime bu maçta gol atacağım diyordum. Müsabaka başladıktan sonra ilk yarıda bir pozisyona girdim, ancak atamadım. İkinci yarıyla birlikte hücuma daha çok destek vermeye başladım. Bunun sonucunda da iki gol attım. Gol atmak güzel, ama gollerim galibiyeti getirseydi daha çok mutlu olurdum. Son dakikalarda bu şansı ele geçirdim. Vuruşum rakipten kornere gitti. Yine de bir savunma oyuncusu olarak gol atmak keyif verici" dedi.

Karşılaşma sonrası takım arkadaşlarının kendisine 'Takımın yeni golcüsü' diye takıldıklarını belirten Tayfun Cora, "Arkadaşlarım bana 'Bu sen miydin' Artık forvet oyna. Gol krallığına 8 gol kaldı şeklinde espriler yaptılar. İnşallah gollerim ilerleyen haftalarda devam edecek" ifadelerini kullandı.

Son haftalardaki olumlu futbolun oynanmasında Antalya'da yapılan kampın etkisinin bir hayli yüksek olduğunu belirten Tayfun Cora, "Böyle bir kampa ihtiyacımız vardı. Hocamız ve takım arkadaşlarımızla tek yumruk, kısacası aile gibi olduk. Aramızdaki samimiyet 10 kat arttı. Hocamızın uyguladığı antrenman programıyla eğlenceli bir kampı tamamlayarak Trabzon'a Antalya'dan tek yumruk olarak döndük" değerlendirmesinde bulundu.

Vestel Manisaspor beraberliğini Konyaspor karşısında telafi etmek istediklerini vurgulayan Tayfun Cora, "Konyaspor son haftalarda kötü neticeler aldı. Bize karşı mutlak galibiyet parolasıyla mücadele edecekler. Ancak ne olursa olsun oradan 3 puanla dönmek istiyoruz. Rakibin kim olduğu ve durumu bizim için önemli" diye konuştu.

Hedeflerinin ligi 5. sırada bitirmek olduğunu kaydeden Tayfun Cora, "Şu an itibariyle bu zor gözükse de sonuna kadar hedefi kovalayacağız. Kayserispor ile bir maçımız var. Onları ve diğer rakiplerimizi alt edip çıkabildiğimiz en üst noktaya çıkmak istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 13:46:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?