19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Tehlike çanları

Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İnönü Stadı’nın 470 bin dolar tutan kirasını ödemeyen Beşiktaş’ı, parasını almak için mahkemeye verdi. Siyah-beyazlıların ise böyle bir borcu bulunmadığını ileri sürdüğü belirtildi.

İnönü Stadı’nı yenilemek isteyen Beşiktaş’ın başı, stadın kirasını ödememesi nedeniyle sıkıntıya girdi. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Beşiktaş aleyhine dava açtı. Siyah - beyazlı kulübün 2007 yılı kira bedeli olan 470 bin doları belirlenen sürede ödememesi üzerine mahkemeye giden GSGM, alacağını icra yoluyla tahsil etmeyi kararlaştırdı. 

Ankara 14. İcra Mahkemesine Mart ayında başvuran müdürlük, bedelinin faiziyle birlikte 490 bin dolar olarak tahsil edilmesini talep etti. Beşiktaş Kulübü’nün tüm tebligatlara rağmen bugüne kadar ödeme yapmamakta ısrar ettiği ve böyle bir borcu olmadığını ileri sürdüğü bildirildi. Siyah-beyazlılarla, GSGM arasında yapılan protokole göre, İnönü Stadı’nın 49 yıllığına kiralanması anlaşmasının borcun ödenmemeye devam etmesi halinde bozulma aşamasına gelebileceğine de dikkat çekildi. 

Bu arada İnönü Stadı’nın yıkılarak yeniden inşa edilmesiyle ilgili olarak Kültür Bakanlığı Anıtlar Genel Müdürlüğü’ne GSGM’nin herhangi bir başvurusu olmadığı öğrenildi. Genel müdürlük yetkilileri isterse Beşiktaş Kulübü’nün bireysel başvuru yapabileceğini, ancak şu ana kadar konuyla ilgili bir gelişme olmadığını vurguladı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 15:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?