22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Tek kelimeyle Süper

Köln’deki Süper Kupa finali kıran kırana geçti. Sarı lacivertliler, nefesleri kesen mücadelede Deivid ile öne geçti. Beşiktaş, Bobo ile dengeyi sağladı. Sahneye çıkan Kezman son sözü söyledi, sarı lacivertlileri güldürdü. Siyah beyazlılarda kaptan İbrahim Üzülmez, kırmızı kart gördü.

YENİLİKLERE, değişimlere yabancıya açık bir ülkeyiz. İspanya, İngiltere ve Almanya’daki takımlar Süper Kupa finallerini kendi ülkelerinde oynarken Türkiye Süper Kupası iki yıldır Almanya’da start alıyor. Yabancı virüsü kaptık. Federasyonumuz yurt dışında oynatmak, kulüplerimiz yabancı sayısını arttırmak için varını yoğunu ortaya koyuyorlar. Kulüplerimiz aldığı yabancıların, Futbol Federasyonu ise yabancılara yaptırdığı Süper Kupa logoların ve flamaların kalitesini kontrol edememenin sıkıntılarını yaşadıklarında iş işten geçmiş oluyor.

Maç öncesi sahaya çıkan 38 genç kızın figürleri saha kenarında Süper Kupa için kapışacak oyuncular kadar bizleri de heyecanlandırdı. Maçın ilk yarısıydı golleri de yabancılar attı. Önce Deivid ardından Bobo. İkinci yarıda Kezman. Golü yiyen yine ülkemizin çocukları Hakan ve Serdar.

İkinci yarıda Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam soyunma odasında Beşiktaşlılık duruşundan bahsetti ki, sarı lacivertli takımın ilk yarıdaki hırsını, performansını düşürdü. Sağlam, beynindekileri kimsenin etkisi altında kalmadan uygulayarak kalitesini ispatladı. Neler mi yaptı? Performansı düşük Paşa’nın gözyaşına bakmadan tribüne yolladı.

Çünkü aklı Sheriff’teydi. Bobo çalıştı gücü yetmedi.

Tribündeki güzellikler

Fenerbahçe’de ise sahanın yıldızı Deniz Barış’tı. Büyük futbolcular büyük maçlarda ortaya çıkar. 90 dakika sahada duran Kezman’ın en akıllarda kalan vuruşu defansın ve kaleci Hakan’ın bıraktığı topu filelere bırakmasıydı. Roberto Carlos, Deivid değil, kendisi topu ve takımı yürüten Alex şov yaptı. Kendisine geçen yıl şans verilmeyen Mehmet Yozgatlı’nın temposu ve tekniği büyüledi. Delgado’nun milimetrik pasları, defansta ise İbrahim Toraman’ın liderliği alkışlandı.

Dünkü maçta kazanan tribünlerdi. Çünkü karşılaşma öncesi ve sonrası küfür değil en ufak sataşma yaşanmadı. Aynı tablonun ülkemize taşınması konusunda fotoğraf verdiler. Beşiktaş yenilmesine rağmen, Şampiyonlar ligi ön elemesinde çarşamba akşamı yapacağı önemli maç öncesi güzel sinyaller verdi. Fenerbahçe’de tüm oyuncular marka ama Tümer’i arıyorlar. Beşiktaş ise Ertuğrul Sağlam ile markalaşıyor. Süper Kupa’daki futbol, Süper Ligi coşturacak ve heyecan katsayısını arttıracak. Çünkü dün gece herşey süperdi. Futbol, mücadele, tempo, Beşiktaş, dostluk.. Ve elbette Fenerbahçe...

 

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2007 Pazartesi 01:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?