31
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Tekerlekli Basketbolda Milli heyecan

Tekerlekli Sandalye Basketbol 22 Yaş Altı Gençler Avrupa Şampiyonası, yarın Türkiye ile İtalya arasında oynanacak karşılaşmayla başlıyor.

Adana'da düzenlenen şampiyonanın açılış maçı, yarın saat 20.00'da, Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda Türkiye ile İtalya arasında oynanacak.

B Grubu'nda yer alan Türkiye, 10 ülkenin genç milli takımının katıldığı 11 Temmuz'a kadar sürecek turnuvada; İtalya, İngiltere, Almanya ve Belçika'yla mücadele edecek.

Milli Takım Antrenörü Mehmet Önüt, takım olarak 17 Haziran'dan bu yana kampta olduklarını belirterek, Adana'da düzenlenen bu turnuvada en iyi dereceyi almak istediklerini belirtti.

Bu turnuvaya da İstanbul turnuvasında olduğu gibi İtalya maçıyla başlayacaklarını ifade eden Önüt, "İstanbul'da olduğu gibi İtalya'yı yenerek iyi bir açılış yapmak istiyoruz" dedi. Tüm sporseverleri maçları izlemeye davet eden Önüt, maçların çok çekişmeli geçeceğine inandığını belirterek, "Sporseverler bize destek olurlarsa biz de çok daha iyi başarılar elde edeceğiz" diye konuştu.

Bu turnuvadaki hedeflerine de değinen Önüt, şunları söyledi: "İlk hedefimiz, en iyi ilk 4 içerisine girip, Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı elde etmek, bu anlamda bir ilki başarmak. İlk 4'ten sonra hedefimiz şampiyon olarak, Adana'da kupayı kaldırmak. İnşallah bunu başarırız. Çocuklarımız buna inanıyorlar. İnşallah hedefimize ulaşırız, mahçup olmayız"

Milli sporcu Önder Yurdagül ise, ellerinden gelenin en iyisini yapıp, turnuvadan başarıyla çıkmak istediklerinin altını çizerek, "Şubat ayından bu yana bu şampiyona için hazırlanıyoruz. Turnuvada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Burada turnuva için çok güzel bir ortam var, inşallah başarılı olacağız" dedi. Milli sporcu Orhan Yalçın da, hedeflerinin öncelikle ilk 4, ardından şampiyonluk olduğunu belirterek, "İtalya maçı zor bir maç. Ancak elimizden geleni yaparak, bu maçı alacağız" şeklinde konuştu.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı ve Organizasyon Komitesi Başkanı Ali Duran Karakaya ise, turnuvada ilk 4'e giren takımların Paris'te yapılacak Dünya Şampiyonası'na katılacağına işaret ederek, "Çocuklarımıza güveniyoruz. Turnuvaya ev sahipliği yapmanın, çok iyi hazırlanmanın mükafatını göreceğimize inanıyorum. Gönlümüz onlarla. İnşallah bu sevinci hep birlikte yaşayacağız" diye konuştu.

ADANA, LONDRA'YI GERİDE BIRAKTI

Turnuvaya katılacak takımların Adana'ya gelmeye başladığını, ancak bunun bir öncesinin olduğunu ifade eden Karakaya, "Londra da adaydı, uzun bir uğraştan sonra bu şampiyonayı Adana'ya alabildik. O dönemde çok yoğun çaba sarf ettik. Adana'nın önde gelen insanları; Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Durak çok fazla çaba sarf ettiler. Bu organizasyona sahip çıktıklarını, Adana'nın Londra'dan daha çok istediğini dile getirdiler.

Engellilerin derdini dert edinip, biz engellilere sundukları imkanlarla Adana'mız İngiltere'nin başkenti Londra'yı yarışta geride bırakarak, finallere ev sahipliği yapma onuruna kavuştu. Bu organizasyonu Adana'ya aldık. Çok keyifli bir süreçti. 5 delegasyonun oy kullandığı bir süreçti. 3-2 Adana aldı. İlk defa bir Türk ekibi, sportif anlamda İngiltere'yi, Londra'yı alt etmiş oldu. Bu bizim için gurur verici."

Organizasyonu Adana'ya aldıktan sonra yoğun bir çalışma dönemine girdiklerine işaret eden Karakaya, "Türk takımıyla birlikte 10 takım Adana'da konuk olacak. Buraya geleceklerin sayısı sporcu, teknik ekip ve gazetecilerle birlikte 700 ila bin arasında değişmekte. Bu, bölge için önemli bir rakam. Ayrıca, ülkelerin seyircileri günübirlik olarak Adana'ya gelecek ve müsabakaları izleyecekler. Bu da bir artı değer" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 13:08:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?