27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Teknik direktör açıkladı

Tugay kesin bırakıyor!

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Blackburn Rovers'ta 8 yıldır forma giyen eski milli futbolcu Tugay Kerimoğlu'nun sezon sonunda futbolu bırakacağı teknik direktör Sam Allardyce tarafından da doğrulandı...

Blackburn Rovers Teknik Direktörü Sam Allardyce, Tugay Kerimoğlu'nun sezon sonunda futbolu bırakacağımı açıkladı. Allardyce, Tugay'a Blackburn Rovers'a uzun yıllardır yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, "Tugay, sadece Blackburn'de değil futbol hayatı boyunca mükemmel bir kariyere sahip. Ancak o 38 yaşında ve Premier Lig her geçen gün biraz daha fiziki mücadele istiyor. Tugay sonsuza kadar oynayamaz. Eğer biz Premier Lig'de kalırsak Tugay'a bize yaptığı katkılardan dolayı çok minnettar kalacağız. Sezon sonunda veda edecek Tugay'a Blackburn Rovers'a yatığı katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Allardyce, Tugay'ın antrenör olarak takımda görev almasının şu anda mümkün olmadığını çünkü yıldız futbolcunun henüz antrenörlükle ilgili belgelerinin olmadığını vurgulayarak, "Sezon bittikten sonra ne yapacağını bilmiyorum ancak eğer belgelerini alırsa Blackburn'e katkı sağlamaya devam eder" diye konuştu.

Galatasaray'dan ayrılarak İskoçya Premier Lig ekiplerinden Glasgow Rangers'a transfer olan Tugay Kerimoğlu, 2001 yılı yazında Blackburn'e transfer oldu. 8 yıldır kulübün formasını başarıyla giyen Tugay, 290 maça çıktığı İngiliz ekibinde 13 de gol kaydetti. Kulüp tarihinin gelmiş geçmiş en iyi yabancı futbolcusu seçilen Tugay'ın efsane futbolcular için uygulanan, formasının stada asılması isteniyor.


 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 16:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail IP: 95.208.17.xxx Tarih : 1.05.2009 18:07:04

kisiligin  ve karakterin neler yapabilecegini ve nerede olmasi gerektigine iyi bir örnek. basarilarinin devamini diliyorum haberi okuyunca gurur veren ve genc arkadaslara tavsiyem örnek bir turgay kerimoglu.slm