31
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Terim, Spor hekimliği toplantısında

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı tarafından düzenlenen spor hekimliği toplantısı, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in katılımıyla gerçekleştirildi.


Toplantıya Fatih Terim'in yanısıra İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, A Milli Futbol Takımı Doktoru Cengiz Dinç, Galatasaray Kulübü Sağlık Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kurtoğlu ve çok sayıda spor hekimi katıldı. Spor hekimliğinin Türkiye ve dünyadaki bugünkü durumu ile sorunlarının incelendiği toplantıda konuşan Fatih Terim, sporculuk yaşamında ve ilk antrenörlük dönemlerinde, Türkiye'de spor hekimliğinin gelişmemiş olduğuna dikkati çekerek, ''Kafilelerde doktor olurdu ama
sanmıyorum ki hiçbiri spor sakatlanmalarıyla ilgili olsunlar. Biz, olması gerekenleri yapmaya çalıştık. Spor hekimliği alanında ideale yakın durumdayız'' dedi.

Terim, Futbol Federasyonu'nun, her takımın bir spor hekimine sahip olması için çalışma yaptığını ve bu alana bakış açısının çok değiştiğini vurguladı. Tecrübeli teknik adam, ''Sağlık bölümü çok geniş bir departman olmak zorunda. Sonuç olarak öyle bir dünyada yaşıyoruz ki dünyadaki büyük kulüpler, olası sakatlıkları bile birkaç ay önceden tespit eder duruma gelmişler. İleriyi gören bir ortam içindeler. Hadise olmadan bu yapı bize lazım. Ekip çalışması şart'' diye konuştu. Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası finallerine giderken A Milli Takım için psikolojik, fizyolojik ve beslenme yardımlarının, kendileri için 'olmazsa olmaz' öneme sahip olduğunu dile getirerek sözlerini tamamladı.


Programda İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, Fatih Terim'e bir madalya taktı ve, ''Bu ilk madalya, ikincisini ise Avrupa Şampiyonu olduğumuzda takacağız'' dedi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 21:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?