23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Terim: Her maça final havasında çıkıyoruz

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Ay-yıldızlı ekibin çarşamba günü Bulgaristan ile deplasmanda oynayacağı hazırlık maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Terim, milli takımın kamp yaptığı Polat Renaissance Otel'de teknik kurmaylarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısının başında, tekrar Ay-yıldızlı takımda görev aldığı için çok mutlu olduğunu ve yeni teknik direktör olmuş gibi heyecan duyduğunu belirtti.


Fatih Terim, Bülent Korkmaz'ı Bulgaristan maçı aday kadrosuna almasıyla ilgili olarak, "Kaptan Bülent, 100'den fazla milli formayı giymiş, Türk futboluna, milli takıma ve Galatasaray'a çok hizmetleri olmuş bir arkadaşımız. Dünyada bunun örnekleri olduğu gibi kendisini onure ederek, yolcu etmeye karar verdik. Bülent, Bulgaristan maçında sahaya çıkıp sembolik olarak 5-10 dakika oynayarak, arkadaşları tarafından uğurlanacaktır. Bu da, onun için hayatında unutamayacağı bir anı olarak kalacaktır" dedi. Tecrübeli teknik adam, yardımcısı Oğuz Çetin'in de kendisine, "Keşke biz de böyle yolcu edilseydik" diye söylediğini belirtti.

"EN İYİ 2. OLMA İHTİMALİMİZ YOK"

Milli Takım'ın Dünya Kupası Grup Elemeleri'nde durumunu değerlendiren Fatih Terim, Türkiye'nin en iyi 2. olma ihtimalinin bulunmadığını ifade ederek, " En iyi 2. olma ihtimalimiz yok. Gruptan 1 takım çıkmış. Bize kalan tek hedef play-off oynamak için yakalanılması istenen ikincilik. Bu hedef için gruptaki en iyi 2 takımla arka arkaya oynayacağız. Rakiplerimizden Danimarka'da kayıp halinde işinin daha zor olacağını biliyor. Bizim kaybımız halinde de Danimarka umutlarını devam ettirirken, bizimki çok zor olabilir. Yunanistan, Danimarka ve Ukrayna maçlarına baktığımızda galibiyetimiz yok. Burada Danimarka karşısında mutlaka galibiyet almamız lazım. İki önemli engelimiz var. Başta Danimarka sonra Ukrayna. Keşke biz Ukrayna ile oynarken, onlar da Yunanistan ile oynasaydı. Bizden sonra son duruma göre oynayacaklar. Bu da bizim için ufak da olsa handikap. Danimarka'dan sonra lidere gideceğiz. Son maçımız olan Arnavutluk da önemli bir deplasman. Son 3 maçın 2'sinin deplasmanda, 2'sinin güçlü takım olması işimizin kolay olmadığını gösteriyor. İlk başta fikstür toplantısında öyle icap etti herhalde. Her maçı final havasında oynayıp, 2. olarak play-off'a gitmek ve oradan da finallere kalmak en büyük arzumuz" dedi.

"SAKATLARIN SAYISI BEKLEDİĞİMİZDEN FAZLA OLDU"

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, sezonun ilk haftalarının sağlık açısından iyi geçmediğini ifade ederek, "Danimarka maçına 18 gün kaldı. Sezon başı sıkıntılar yaşayacağımızı tahmin ettik ama bu denli olacağını düşünmedik. Sakat arkadaşlarımızı da bizimle birlikte olsunlar diye kampa çağırdık. Şu anda Necati, İbrahim Akın, Tuncay ve Ömer tamamıyla oynamayacak durumda. Bu futbolcuların Danimarka maçına bile yetişmesi zor gözüküyor. Halil'in sağ kasığında bir sıkıntısı var. Yıldıray'ın iç yan bağlarında problemi var. Tümer ve Ergün'ün sakatlıkları var. Bülenti de katacak olursak 9 kişi hakkında karar vereceğiz. Ayrıca, Emre, Tolga ve Serhat'ın da ufak tefek problemleri var. Fakat, bu futbolcuların sakatlıkları çok önemli değil. Umut ediyorum ki Danimarka maçına kadar formdan ziyade, fizik olarak hazır olmaları daha önemli gözüküyor" diye konuştu.


Bu arada, taraftarlardan milli maçlarda oyuncular için kulüp ayrımı yapmamalarını isteyen Terim, "Hangi statta, hangi ülkeyle oynarsak oynayalım, bizim oyuncularımızın forması kırmızı-beyazdır. (Benden niye yok) gibi tepkiler oyuncularımızın moralini bozuyor. Her şey bir tarafa sadece kırmızı-beyaz renkler içinde mücadele eden bir grup var. Taraftarlar artık bizim 12 oyuncumuz değil, resmen içimizde olması lazım. En kötü oynadığımızda takımı harekete geçirmesi lazım. Bunu yaptılar yine yapacaklar. Ama oyuncularımızın yaptıkları hataları kulübün dışında görürsek onları milli takım oyuncusu olarak bağrımıza basarsak bundan büyük fayda olmaz'' dedi.

"FATİH TEKKE VE HAKAN ŞÜKÜR ÇOK İYİ ANLAŞIYOR"

Diğer taraftan, bir soru üzerine Terim, Fatih Tekke ve Hakan Şükür'ün birlikte de oynayabileceğini söyleyerek, "Hakan Şükür, milli takıma lazım bir oyuncu ikisi bir arada oynayabilirler, tek tek de oynarlar. Burası milli takım. Burada görevler verilir ve kimse görevden kaçmaz. Hakan ile Fatih'in de çok iyi anlaştığını düşünüyorum. Spekülatif bir durumun söz konusu olacağını ve tepki haline geleceğini düşünmüyorum. Sadece Hakan ve Fatih değil, Almanya'da 3 gol atan Halil var, Serhat var. Bu oyuncuları da bazen santrafor olarak düşünebiliriz. Ben Hakan ile Fatih'in çok iyi anlaştığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.


Terim, ayrıca Danimarka maçında taraftarlardan sahaya bir şey atmamalarını isteyerek, "Eğer Danimarka maçında sahaya bir pet şişe atılır veya milli marşlarını ıslıklama olursa, play-off maçını dışarıda oynarız. O noktaya geldiğimizi federasyondan arkadaşlar ikaz etti. Son Yunanistan maçının bardağı doldurduğunu söylediler. Böyle bir şey yaşanırsa, ceza olarak bizi dışarıda oynatabilirler. Birkaç kişinin yaptığı hata topluma mal edilemez ama milli takıma mal edilebiliyor'' şeklinde konuştu.
Fatih Terim, Danimarka maçında kalede Rüştü'nün oynayacağını ifade ederek, "Volkan performansı bizi sevindiriyor. Rüştü, bizim için ve Türk futbolu için önemli. Kendisi hazıra doğru geliyor. Danimarka maçında da Rüştü oynayacaktır'' diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 16:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?