18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Terim: Herşey Danimarka maçına bağlı

Milli Takımlar Başdanışmanı Fatih Terim, Danimarka'yı yenmek istediklerini belirterek, "Danimarka maçında kazanmak için elimizden geleni yapacağız. İnanıyoruz ki, Danimarka maçını geçersek Almanya'ya gideriz" dedi.

Milli Takımlar Başdanışmanı Fatih Terim, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Beylerbeyi Tesisleri'nde yardımcılarıyla birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Danimarka maçında sahaya kazanmak için çıkacaklarını ifade eden Terim, "Grubumuzda kendi sahamızda oynayacağımız son maç. Danimarka bizi yenerse avantajı eline geçirir. 3 maçı da kazanırsak bir sorun yok. Danimarka ile berabere kalmamız ve diğer maçları kazanmamız halinde de Almanya'ya play-off maçları oynama hakkını elde ederiz. Bu göreve sadece 3 maç için gelmedik. Önemli oyuncularımızın eksik olduğu doğru; ama hiçbir zaman karamsarlığa kapılmayalım. Danimarka'yı yenmek istiyoruz. Bu amaca yönelelim, her türlü negatif düşünceyi unutalım. Eksiklerimiz olabilir; ama karamsar olmaya gerek yok" dedi.

BJK İnönü Stadı'nda Cumartesi günü oynayacakları maçta taraftarları sabırlı ve milli takımı 90 dakika boyunca desteklemeye çağıran Terim, "BJK İnönü Stadı'nda Cumartesi günü forma rengi kırmızı-beyaz olmalı. Tribünleri dolduran taraftarlar, futbolcuların hatasını hoşgörüyle karşılamalı ve maç boyunca Milli Takımı desteklemesi gerekir. Bir bütün olarak '12' numaralı formayı taşıması manasında seyircinin oyuncuyla bütünleşmesi önemli. Taraftarlardan sabırlı olmalarını istiyoruz. Oyuncularımızı alkışlayan, hatalarını hoşgören bir seyirciye ihtiyacımız var. Kazanç hepimizin kazancı, sevinç hepimizin sevinci. Bunun için taraftarlarımızdan sabırlı olmalarını ve Milli Takım'ı 90 dakika boyunca desteklemelerini istiyorum" dedi.

"KAZANMAMAK İÇİN HİÇBİR NEDENİMİZ YOK"

Danimarka maçını kazanacaklarına inandığını belirten Terim, "Danimarka maçını kazanacağımız diye bir yüzde vermedim. Karşınızda inancı ve kendine güveni olan bir teknik heyet görüyorsunuz. Bir bitkinlik, karamsarlık yok Danimarka'yı yeneceğimize inancımız tam. Gruptaki iddiamızdan uzaklaşmamız halinde da cevabı biz vereceğiz. Bizim sıkıntımız önemli oyuncularımızın sakatlanması. Ne istifa var kafamızda ne de herhangi bir endişemiz. Arslan gibi sahaya çıkıp mücadele edeceğiz. İki yumurtadan birisi kırılacak. Pozitif ne çıkarabiliriz, ona bakıyoruz. Karamsar bir tablo da çizebilirdik, kimse itiraz edemezdi. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Kazanmamak için hiçbir nedenimiz yok" diye konuştu.

Danimarka'nın Avrupa'nın önemli takımlarından birisi olduğunu dile getiren Terim, "Bazı oyuncularımız sakat, sakatlığı geçen futbolcular da fizik olarak hazır değil. Danimarka grubumuzun en iyi takımlarından birisi. Hiçbir rakibi abartmıyoruz. Grubumuzda kalan 3 maçımızı minimum risk, maksimum performansla oynamak zorundayız. Bu saatten sonra Danimarka maçını kazanırsak istediklerimizi yapma adına büyük bir zaman dilimi kazanmış olacağız. İnanıyoruz ki, Danimarka maçını geçersek Almanya'ya gideriz" dedi.

"OYUNA DEĞİL, SKORA ÖNEM VERECEĞİZ"

Alpay ve Fatih Akyel'in uzun bir aradan sonra tekrar Milli Takım'a çağrılmasıyla ilgili bir soruya Terim, "Fatih Akyel ve Alpay, uzun yıllar milli formayı giymiş tecrübeli oyuncular. Fatih Akyel, Yunanistan Ligi'nde oynuyor. Alpay da Japonya'da oynadı, Almanya liginde oynamaya başlayacak. Önümüzde 3 maç var. Uzun vadeli burada olsak 2008 ve 2010 için bir sorun olmaz. Oyuna değil, skora önem vereceğiz. Herkesin beklentisi Almanya'ya gitmek. Kimden faydalanmak istiyorsak onu çağırırız. Milli Takım hak edene açık, onlara da açık" dedi.

Rüştü'nün yokluğunda mevcut kalecilere güvendiğini kaydeden Terim, "Türkiye'deki kaleci sıkıntısını dile getiriyoruz. Türk Milli Takımı'nı kalesini Türk kaleciler koruyacak. Türk kalecilere güveniyoruz. Volkan bizim için çok önemli bir kaleci, hem bugün hem de gelecekte çok önemli işler yapacak. Rüştü, omzundan sakat olduğuna göre yapacak bir şey yok. Volkan, Özden ve Orkun'a sonsuz güveniyoruz. Birtakım yokluklar ve sakatlıklar bazı önemli oyuncuların çıkmasını sağlar" ifadelerini kullandı.

Gökhan Zan ve İbrahim Toraman'ın sakatlıklarını da değerlendiren Terim, iki milli futbolcunun sakatlanmasının talihsizlik olduğunu söyleyerek, "Gökhan Zan talihsiz bir sakatlık geçirdi. Çarpıştığı futbolcu da Milli Takım'da forma giyen Koray. İbrahim Toraman'ın başına gelen de 'Bu olay ancak Türkiye'de olur' dedirtiyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 10:28:27
Güncelleme :29 Ağustos 2005 Pazartesi 16:52:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?