30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Terim: imkansız diye bir şey yok

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Almanya maçında Tümer'in en fazla 45 dakika oynayabileceğini, Emre Belözoğlu'nun ise kesin olarak oynayamayacağı açıkladı.


Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, A Milli Takım'ın yarın Almanya ile yapacağı 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final maçı öncesinde St. Jakob Park Stadı'nda basın toplantısı düzenledi. Terim, Türk Milli Takım'ın tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükseldiğini belirterek, "İnançlıyız, istekliyiz, arzuluyuz. Asla durmayız durursak düşeriz. Almanya'ya saygı duyuyoruz ama çekinmiyoruz. Belki bazı sıkıntılarımız var. Cezalı, sakat oyuncularımız var. Ne ben ne de oyuncularımız
bugün bulunduğumuz noktayı yeterli görmüyoruz. Ben sakat ve cezalı olan oyuncularımın yerine oynayacak her oyuncuma güveniyorum. Turnuva başında dünya onları çok az tanıyordu ama şu anda herkes onlara şapka çıkarıyor. Yarın sahada kazanırız kaybederiz her türlü sonuç mümkün. Biz elimizden geleni yapacağız, terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz" dedi.


Terim, futbolda mucizelerin olmadığını söyleyerek, "Benim bildiğim futbolda 3 sonuç var. Galibiyet, beraberlik, mağlubiyet. İstanbul'da masamın arkasındaki duvarsa yazan yazıda 'Burada imkansız diye bir şey yoktur, mucizeler zaman alır" diye yazıyor. Bu benim hayat felsefem. Her insan mucizesini kendi üretir. Bir takım yenilgiyi eğer kabul etmiyorsa bir şekilde elbet kazanacaktır. Biz böyle bir yakım oluşturmak için çok uğraştık ve başardığıma inanıyorum. Sadece Türklerin değil dünyadaki bütün
sporseverlerin sevgisi kazandık. Mucize arıyorsanız; çeşitli dinden, dilden, ırktan insanları tek bayrak altında sevindirmektir mucize." şeklinde konuştu.


Hamit'in performansından çok memnun olduğunu kaydeden tecrübeli teknik adam, Almanya maçında da çok iyi işler yapacağına inandığını söyledi. Terim, genç bir kadroya sahip olduğunu, başarı için tecrübenin önemli olduğunu ancak genç bir kadroyla mücadele etmenin kendileri açısından dezavantaj olmadığını belirtti.
Turnuvaya katılan takımların hepsinin çok önemli olduğunu vurgulayan başarılı teknik adam, finale çıkmaları durumunda hangi takımla karşılaşacaklarının çok önemli olmadığını ifade etti.


Golcü oyuncu Nihat Kahveci'nin sakatlığının kendileri için sürpriz olduğunu dile getiren Terim, "Nihat bizim için çok önemli bir oyuncuydu. Ancak onun yerine sahaya süreceğim oyuncu elinden geleni yapacaktır" dedi.


Finallere gelirken bir çok sloganlarının olduğunu, bunlardan birinin de kendilerini dünyaya hatırlatmak olduğunu ifade eden Terim, Dünya şampiyonlarının, Avrupa şampiyonlarının evine döndüğü şampiyonada önemli bir başarı elde ettiklerini söyledi. Fatih Terim, "Hala herşey bizim elimizde. Oyuncularım ve ben hiç bir şeyi yeterli görmüyoruz. Önümüzde Almanya maçı var. Eksiklerimiz var. Tümer oynarsa yarım saat oynayabilir. Çok daha zorlarsak yarım devre oynayabilir. Ancak maça Tümer'le başlamayacağım.Duruma göre kendisini kullanmak istiyorum. Emre Belözoğlu ise kesinlikle oynayamayacak" açıklamasında bulundu.
Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde A Milli Takım'ın elde ettiği başarılarla uzun yıllarca hatırlanacağını söyleyen Terim, yıllar sonra Euro 2008 dediklerinde Türkiye'nin akla geleceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 22:43:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?