28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Terim antrenörleri topladı

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Turkcell Süper Ligi takımlarının antrenörleriyle bir araya geldi.

Düzenlenen toplantıya, Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodziç, Denizlispor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ve Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal katılmadı.

Samsunspor Teknik Direktörü Erdoğan Arıca ise toplantı başladıktan kısa bir süre sonra takımının özel maçı nedeniyle toplantıdan ayrıldı. Yaklaşık 2.5 saat süren toplantı sonrası açıklamada bulunan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, "Toplantıda 'Fikstür ile ilgili yapılacak değişiklik, A2 Ligi adında bir lig kurma planları ve yabancı sınırlaması' olmak üzere 3 konu üzerinde konuştuk. Bütün teknik direktörler fikirlerini söyledi, biz de daha önce hazırlandığımız şekilde yaklaşımlarımızı dile getirdik. Olumlu ya da olumsuz şekilde toplantıyla ilgili görüşlerimizi kulüplere bildireceğiz" ifadelerini kullandı.

Yabancı kontenjanı konusunda katı olmayacaklarını, esneklik göstereceklerini ifade eden Fatih Terim, "Ben öyle bir konumdayım ki hem Türk futbolunu koruyup hem de esnek olmam gerekiyor. Teknik anlamda çok katı olmayacağımızı, esneklik göstereceğimizi söyledik. Hem Türk futbolcularını korumak hem gerekli esnekliği göstermek zorundayız. Türk oyuncular mutlaka sahada olmalı, ancak yasak, kısıtlama gibi kelimeleri kullanmak istemiyoruz. Kulüplerimizin ve A Milli Takım'ın başarısı bizi mutlu eder. Bu akşam dönünce raporu yöneticilerimize vereceğiz. Yeni gelecek federasyon yönetimi görüşmelerin raporlarını ve tüm bilgilerini önünde bulacak. Bununla ilgili kararı yeni federasyon başkanı verir. Tüm fikirleri toplayıp bir rapor haline getireceğiz. Bu da Türk futbolunun kazanacağı bir rapor olacak. Kulüplerin mutlu olması, federasyonların mutlu olması, milli takımın başarısı da federasyonun başarısıdır" dedi.

Mehmet Ali Yılmaz'ın kendisiyle ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine Fatih Terim, genel kurulda Türk futbolu için hayırlı olacak birisinin başkanlığa seçilmesi temennisinde bulundu.
Anayasa Mahkemesi'nin 'TFF başkanlığında yüksek okul şartını' kaldırması ve yürürlüğü durdurması kararını da değerlendiren Terim, kararı olumlu bulduğunu belirterek, "Bu karar olumlu bir karar, bundan önceki yasa antidemokratikti. Başka şeyler için yüksekokul şartı aranmazken, federasyon başkanlığı için yüksek okul şartı alması anlamsız" ifadelerini kullandı.

Toplantıya gelmeyen teknik direktörlerin kendilerine mazeret bildirmediğini ifade eden Terim, "Tüm teknik direktörlerin 'Türk futbolu için bir şeyler yapabilir miyim?' düşüncesiyle toplantıya katılmasını beklerdim" diyerek sözlerini noktaladı.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 17:09:18
Güncelleme :6 Ocak 2006 Cuma 17:17:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?