27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Terim'in parmağı ne durumda?

Terim taburcu oldu

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, kopan parmağının yerine dikilmesiyle birlikte tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu oldu.

Çıkışta bir açıklama yapmayan Fatih Terim, eşi ve kızı ile birlikte hastaneden ayrıldı.
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 17 Mayıs'ta Bodrum'daki teknesindeyken parmağının halata sıkışması sonucu ciddi bir kaza geçirmiş ve kopan parmağı İstanbul'da yerine dikilmişti. Yaklaşık 10 gündür Acıbadem Koşuyolu Hastanesi'nde tedavi gören Terim'in bugün saat 11.00'de taburcu edildi. Terim'in ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Ufuk Nalbantoğlu ve Başhekim Dr. Mustafa Candan ile vedalaşan Fatih Terim, eşi Fulya Terim ve kızı Buse Terim ile birlikte hastaneden ayrıldı.

Basın mensuplarını selamlayan ve şimdilik bir açıklama yapmayacağını söyleyen Terim " Hafta sonu bol bol konuşuruz" dedi.

Terim daha sonra aracına binerek hastaneden ayrıldı. Terim'in ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Ufuk Nalbantoğlu'nun 17 Mayıs'ta Fatih Terim'in parmağının halat ve taş arasında ezilmesi sonucu denize düşmesi ile devam eden bir süreç yaşandığını belirterek, "Bu parmaktaki yaralanmanın bizim açımızdan önemi, oldukça ufak damarları olan bu dokunun geçirdiği travmanın şiddetidir. Fakat Fatih Terim karakterinin getirdiği soğukkanlılığı ve gerek organizasyon yeteneği ile bu dokuyu buldurmayı başarmış ve hastanemize kadar ulaştırmıştır. Burada Fatih Terim'in aldığı fanatik bir risk yoktur. Sadece uzun bir ameliyata katlanmıştır. Fakat alınacak tek risk parmağının ucunun yaşayamama riskidir. Literatürde bu tür yaralanmalar çok azdır" dedi.

"Fiziki görünüm açısından bir sıkıntı olur mu?" şeklindeki bir soruya ise Prof. Dr. Nalbantoğlu "Bu tip yaralanmalarda, parmak iç kısaltma uygulanmadı. Yani koptuğu şekilde dikildi. Ölme potansiyeli olan dokular bile mili metrik düzeyde kısaltıldı. İleride fonksiyon açısından bir sıkıntı olacağını sanmıyorum" diye yanıt verdi.



 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 14:03:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?