23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Terör salona sıçradı

Basketbolda FIBA Erkekler Avrupa Ligi çeyrek final serisi 2. maçında Beşiktaş’a 81-64 yenilen Fenerbahçe’de, maç içinde yaşanan olaylara tepki sürüyor.
Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Menajeri Nedim Karakaş, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Beşiktaş ile maç değil, adeta harp yaptıklarını belirterek, ’’Maç sahada oynanır ama bizim maç yaptığımıza inanmıyorum. Beşiktaş taraftarlarının bu kinini anlamakta da zorluk çekiyorum. Organize bir şekilde saldırdılar. Olaylar herkesin gözü önünde cereyan etti. Beşiktaş seyircisinin hiçbir şekilde, hiçbir kılıfa sığmayacak davranışları haftalardır devam ediyor. Kimse de bu duruma ’dur’ diyemiyor. Küfür spora hiç yakışmıyor’’ dedi.
Takımlarının oyun içinde çıkış yakaladığı dönemlerde, Beşiktaş taraftarlarının taşkınlıklarıyla mücadelenin etkilediğini savunan Karakaş, ’’Takım ivme kazanmış, tam öne geçmişiz, bir anda sahanın içi harman yeri gibi yabancı madde doluyor. Hakemlerin en az 3 kez oyunu tatil edebilecekleri duruma gelindi’’ diye konuştu.
Karakaş ayrıca, serinin son maçında Beşiktaş’ı yeneceklerini ve yollarına devam edeceklerini savunarak, ’’Bizim saha içi olaylarla ilgimiz yok. Mücadelemizle gereken cevabı vermesini biliriz’’ dedi.
FIBA Erkekler Avrupa Ligi çeyrek final serisi 3. ve son maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş, 24 Mart Perşembe günü Abdi İpekçi Spor Salonu’nda saat 19.00’da karşı karşıya gelecek. Bu maçı kazanacak takım, kupada ’’Dörtlü Final’’e yükselecek.

’’YAŞANANLARI SADECE BEŞİKTAŞ TARAFTARININ ÜZERİNE YIKMAK YANLIŞ OLUR’’

Basketbolda FIBA Erkekler Avrupa Ligi çeyrek final 2. maçında Fenerbahçe’yi 81-64 yenerek seride durumu 1-1’e getiren Beşiktaş, gözünü ’’Dörtlü Final’’e dikti.
Beşiktaş Kulübü Basketbol Şubesi Menajeri Zeki Can, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ile kendileri açısından telafisi olmayan bir maç yaptıklarını belirterek, ’’Kaybedersek Avrupa’ya veda ediyorduk. Seriyi 3. maça uzatmamız lazımdı ve onun için mücadele ettik. Hedeflediğimiz galibiyeti aldığımız için mutluyuz. Önümüzde şimdi 3. maç var ve kazanıp adımızı ’Dörtlü Final’e yazdırmak istiyoruz’’ diye konuştu.
Maç sırasında salonda yaşanan olayları yalnızca Beşiktaş taraftarlarının üzerine yıkmanın yanlış olacağını belirten Can, şunları söyledi:
’’Biz de benzer şeyleri Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki ilk maçta yaşadık. Küfüre hiçbir zaman destek vermiyoruz. Sporcu kişiliğine bu yakışmaz ama ilk maçtaki gerginlikler ikinci maça da taşındı. Bizim salonumuzda ilk yabancı maddeyi atanlar Fenerbahçeli taraftarlardır. Bu işi başlatanlar onlar oldu. Maytapları ilk kez onlar atmaya başladı ve ardından Beşiktaşlı taraftarlar da karşılık verdi. Yaşananları tabii ki tasvip etmiyoruz. Ama sadece bizim taraftarlarımız üzerine yıkılmak istenmesi haksızlık.’’ Can ayrıca, seride 3. maç öncesi iki takım taraftarlarını karşı karşıya getirecek açıklamalardan uzak durulması gerektiğini ifade ederek, ’’İşi seyirci gerginligine dönüştürüp, 3. maçı içinden çıkılamayacak duruma sokmamak lazım’’ dedi.

FENERBAHÇE, FUTBOL MAÇI KOMBİNE KARTI OLAN TARAFTARINA, BEŞİKTAŞ MAÇI BİLETİNİ ÜCRETSİZ VERECEK

Fenerbahçe Kulübü, erkek basketbol takımının 24 Mart Perşembe günü FIBA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Beşiktaş ile yapacağı serinin 3. ve son maçında taraftarını tribüne çekmek için bilet organizasyonu düzenledi.
Kulübün internetteki resmi sitesinden yapılan açıklamada, futbol maçları için kombine kartı bulunan taraftarların, basketboldaki bu önemli maçın biletine ücretsiz sahip olabilecekleri duyuruldu.
Taraftarların 21 Mart Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren FB Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki kombine kart merkezinden, kartlarını göstererek basketbol maçı biletini alabilecekleri bildirildi.
AA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2005 Cumartesi 18:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?