19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

TFF: İddialar gerçekleri yansıtmıyor

Futbol Federasyonu'nda yapılan açıklamada, "Bugüne kadar federasyonumuza ulaşmamış Başbakanlık Teftiş Kurulu raporuna dayandığı ileri sürülen, Futbol Federasyonu'nun görev ve sorumluluklarını yerine getirmediği iddiası gerçekleri yansıtmamaktadır" denildi.

Federasyonun raporda anılan 3 olayla ilgili olarak yasa ve talimatlar çerçevesinde görev ve sorumluluklarını yerine getirdiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Futbol Federasyonu, bir hukuk devleti olan ülkemizde, yasa ve talimatların kendine verdiği görev, yetki ve sorumluluklar çerçevesinde, tüm icraatlarını hukukun gereklerini uygulayarak yapmayı vazgeçilmez ilkelerinden biri olarak görmektedir. Kurullarının yetki ve sorumluluklarına saygılı davranma kararlılığında olan Futbol Federasyonu, bu prensibine de sadık kalarak ve bazı çevrelerin iddia ettiğinin aksine her koşulda hukukun gereklerine eksiksiz uyarak çalışmalarını sürdürecektir."

Açıklamada, 13 Mayıs 2001 tarihinde oynanan Galatasaray-Ankaragücü maçıyla ilgili olarak 20 Mayıs 2005 tarihinde bazı televizyon kanallarında dönemin Ankaragücü Teknik Direktörü Ersun Yanal tarafından, müsabakadan sonra teşvik primi amaçlı para dağıtıldığı iddialarının yer aldığı hatırlatıldı.

Yayının ardından inceleme yapmak üzere, dönemin Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı tarafından Hukuk Kurulu'nun görevlendirildiği belirtilen açıklamada, program kasetlerinin incelenmesi sonucunda iddia edilen olayda adı geçen kişilerin 23-24 Şubat 2005 tarihlerinde federasyona davet edilerek bilgilerine başvurulduğu ve hepsinin de programda ileri sürülen iddiaları reddettikleri vurgulandı.

Açıklamada, 14 Mayıs 2006 tarihinde oynanan Denizlispor-Fenerbahçe maçındaki olaylarla ilgili dosyanın Hukuk Kurulu'nun incelemesinden sonra Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildiği kaydedilerek, PFDK'nın 23 Mayıs 2006 tarihinde Denizlispor'a saha olayları nedeniyle 2 maç saha kapatma ve 30 bin YTL para cezası verdiği ifade edildi.

Kurulun, Denizlispor'a ayrıca küfür ve çirkin tezahürat nedeniyle 5 bin, merdivenlerin boş bırakılmaması ve biletsiz seyirci alınması nedenleriyle de toplam 5 bin YTL daha para cezası vermeyi uygun gördüğü bildirilen açıklamada, bu cezaların, Denizlispor'un itirazı üzerine Tahkim Kurulu'nda 1 Hazıran 2006 tarihinde görüşüldüğü ve Kurul tarafından aynen onandığı kaydedildi.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi M. Kemal Ünsal'ın 23 Nisan 2006 tarihinde oynanan Samsunspor-Ankaragücü maçı öncesinde, Samsunspor Kulübü Başkanı Adnan Ölmez ile şike pazarlığı yaptığına ilişkin basında yer alan iddiaların araştırılması için federasyon Yönetim Kurulu'nca inceleme kurulu oluşturulduğuna da işaret edilen açıklamada; Yılmaz Tokatlı, Semih Güven ve Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'ndan oluşan İnceleme Kurulu'nun, 29 Eylül 2006 tarihinde raporunu tamamladığı, Hukuk Kurulu tarafından yapılan incelemenin ardından da 13 Ekim 2006 tarihinde raporun Yönetim Kuruluna sunulduğu kaydedildi. Açıklamada, elde edilen bilgiler çerçevesinde M. Kemal Ünsal hakkındaki iddiaların sübuta ermediğini içeren raporun, Yönetim Kurulu tarafından onandığı belirtildi.

AA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2006 Cumartesi 18:11:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?