27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

TFF 6 maçlık ceza için duruşma talebini yaptı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), FIFA Tahkim Komitesi'ne duruşma talebini içeren itiraz başvurusunu yaptı.

TFF'nin dün yaptığı başvurusunda, (A) Milli Futbol Takımı'nın İsviçre ile yaptığı olaylı maç sonucunda Türkiye'ye 6 maç tarafsız sahada ve seyircisiz oynama cezasının, FIFA Disiplin Komitesi tarafından gönderilen gerekçeli kararda FIFA Disiplin Talimatı'nın 70 b, c, d, e, 70 ff ve 50. maddelerinin ihlali üzerine verildiğine dikkat çekildi.

Ceza ve disiplin hukuku ilkelerine göre, ceza verilirken gerekçelerin ayrı ayrı ortaya konulma zorunluluğu hatırlatılan başvuruda, “Oysa gerekçeli kararda Türkiye'ye verilen cezanın, bu ilkeler gözardı edilerek, toplu olarak verildiği saptanmıştır. Bu nedenle verilen 6 maç tarafsız sahada ve seyircisiz oynama cezası yok sayılarak, dosyanın bu ilkeler çerçevesinde yeniden görüşülmek üzere FIFA Disiplin Komitesi'ne iadesini talep ediyoruz” denildi.

52 sayfadan oluşan ve gerekçeli karardaki en ince ayrıntıların dikkate alınarak hazırlandığı kaydedilen başvuru dilekçesinde, şayet dosya yeniden görüşülmek üzere Disiplin Komitesi'ne iade edilmezse Türkiye'ye mevcut cezanın çok altında bir ceza verilmesinin uygun olabileceği tezinin savunulduğu bildirildi.

FIFA Tahkim Komitesi'nin 1 ay içerisinde TFF'nin duruşma talebinin de yer aldığı itiraz başvurusunu ele alarak, gelecek ay içerisinde dosyayı karara bağlaması bekleniyor.
.
Yayın Tarihi : 10 Mart 2006 Cuma 15:26:50
Güncelleme :10 Mart 2006 Cuma 16:32:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?