19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Tigana kazanmak istiyor

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, Bükreş'e puan veya puanlar almak için geldiklerini söyledi. 

Tigana, UEFA Kupası'ndaki Dinamo Bükreş maçının oynanacağı Dinamo Stadı'nda genç futbolcusu Serdar Kurtuluş ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Fransız teknik adam, UEFA Kupası'nda Tottenham Hotspur ile oynadıkları karşılaşmayı kaybettiklerini hatırlatarak, ''Yarınki karşılaşma bizim için önemli. Evimizdeki maçı yitirdiğimiz için dışarıda oynayacağımız iki maçtan birini kazanmalıyız. Hedefimiz puan veya puanlar almak'' dedi.

-ÖLÜM KALIM MAÇI MI?-

Bir Rumen gazetecinin, ''Bu maç sizin için ölüm kalım maçı mı? Son şansınız olabilir mi?'' sorusuna Fransız teknik adam, ''Ölüm kalım maçı değil ama kazanmak amacındayız. Ben işime bakıyorum. Kariyerimi ve neler yaptığımı biliyorsunuz. Ben işime devam ediyorum'' diye yanıt verdi. 

Tigana, ''Lucescu hakkında ne düşünüyorsunuz? sorusu karşısında da ''Lucescu'yu çok başarılı buluyorum. Türkiye'de hem Galatasaray'da hem Beşiktaş'ta başarılı olmak kolay değil. Lucescu çok iyi bir teknik adam'' dedi. Rumen gazetecilerin ''Son maçta taraftarlarınızla aranız bozuldu. Buna ne diyeceksiniz?'' sorusunu şöyle yanıtladı: 

''32 yılda başıma ilk kez geldi. Türkiye'de bugün 1. yılımı tamamladım. Türkiye Kupası ve Süper Kupa'yı kazandık. Liderden 3 puan gerideyiz. Takımı gençleştirdik. Çalışıyoruz. Ama antrenörlük hayatımda bu da başıma geldi ve yeni bir şey öğrendim.''

-''KLEBERSON'UN OYNAMA ŞANSI YÜKSEK''-

Tigana, Kleberson ve Koray'ın sakatlıklarının geçtiğini belirterek, ''Bizimle oldukları için sevinçliyim'' dedi. Kleberson'un yarın oynayıp
oynamayacağı sorusu üzerine de Tigana, ''Kleberson'un yarın oynama şansı çok yüksek. Sağlık ekibimiz tarafından yeşil ışık verilirse oynamaması için hiç bir neden yok'' diye konuştu.

-''DİNAMO BÜKREŞ GÜÇLÜ EKİP''-

Dinamo Bükreş'in güçlü bir ekip olduğunu da ifade eden Tigana, ''5 değişik maçlarını izledim. Birbirlerine çok güvenen ve 13 maçını da kazanan bir ekip. Çok gol atıyorlar. Çok organizeler'' dedi. 

''Bu maçın favorisi Dinamo Bükreş mi?'' sorusuna Tigana, ''Evet, böyle diyebiliriz. Ama biz de durmayacağız. Sahaya çıkıp puan ve puanlar almak için elimizden geleni yapacağız'' diye cevap verdi. 

Sahanın zemininin kötü olduğunun belirtilmesi üzerine Tigana, ''Her iki takım da aynı sahada ve şartlarda oynayacak, bunun için avantaj veya dezavantaj demek doğru olmaz'' dedi.

-SERDAR KURTULUŞ: ''HEDEFİMİZ 3 PUAN''-

Siyah-beyazlıların genç oyuncusu Serdar Kurtuluş ise Dinamo Bükreş ile çok zor bir maç oynayacaklarını belirterek, ''Dinamo Bükreş çok iyi bir takım. Ama biz de iyiyiz. Hedefimiz buradan 3 puanla ülkemize dönmek'' diye konuştu. Tigana'nın kendisini farklı bir mevkide oynattığının hatırlatılması üzerine de Serdar, şunları söyledi: 

''Bu takıma sağ bek olarak alındım. Ama birçok bölgede oynayabilirim. Hocama saygı duyuyorum. Nerede oynatırsa elimden geleni yaparım. Takım için faydalı olduğumu düşünüyorum.''

-TIGANA NEŞELİYDİ-

Bu arada basın toplantısına Rumen gazeteciler de büyük ilgi gösterirken, Tigana'nın toplantı boyunca son derece neşeli olduğu gözlendi. Fransız teknik adam zaman zaman Türk basın mensuplarıyla şakalaşırken, kahkahalar attı.
aa
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 21:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?