28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Topun ağzında Deivid var

F.Bahçe UEFA Kupası’nda tur atlamanın da verdiği moralle devre arasında transfer harekatına hazırlanıyor. Ama 6 yabancı kontenjanının da dolu olması nedeniyle sıkıntı yaşıyor. UEFA Kupası’nda Alkmaar ile eşleşen F.Bahçe, devre arasında yapacağı transferin Avrupa Kupaları’nda oynayabilir olmasına büyük önem veriyor. Bundan yola çıkarsak Roberto Carlos artık sağlam bir alternatif değil. F.Bahçe yönetimi rotasını yine Güney Amerika’ya, Brezilya’ya çevericek gibi. Defansın sol kanadını güçlendirmek isteyen sarı-lacivertliler, Deivid’i gözden çıkartıp sezon başında yollarını ayırdığı Luciano’yu yeniden takıma döndürebilirler.

Luciano’nun hem Edu ve Lugano’ya iyi bir alternatif olacağını hem de sol tarafta kullanılabileceğini düşünen yönetim, bu konuda ani hamle yapmış olmamak için Brezilyalı futbolcu ile bağlarını hiç koparmadılar. Sakatlığını atlattıktan sonra antrenmanlara başlayan ve şu anda hazır durumda olan Luciano da Türkiye’ye dönmek için can atıyor. Fakat verilmesi gereken en önemli karar Deivid’in kalıp kalmayacağı konusunda.

ZİCO BEKLENİYOR
Çünkü Deivid de Souza’nın sözleşmesinde ağır tazminat maddeleri var ve Deivid, Alex’in şu anda takımdaki en yakın arkadaşı. Alex’i tutmak isterken dengeleri bozmamak adına Deivid’e dokunmaktan çekinen yöneticileri, Alex’in verdiği “Deivid benim Brezilya’dan tanıdığım performansının çok dışında” demeci rahatlattı.

Kupa maçları bittikten sonra Zico ile bir durum değerlendirmesi yapacak olan yönetimin kesin kararını bu görüşmeden sonra vermesi bekleniyor.

Yerli futbolcu transferinde ise rota kale. Rüştü’nün sakatlığından sonra 3. kaleci arayışlarına giren sarı-lacivertlilerin listesinde bir numara A.Gücü’nün file bekçisi Serkan Kırıntılı. Diğer aday da yine Ankara’dan ama bu kez Ankaraspor’dan Hakan. Zico bu iki kaleciyi de çok beğenirken Serkan Kırıntılı daha istikrarlı görüntüsüyle meslekdaşından bir adım öne çıkıyor.

En son ihtimal ise sezon başı İstanbulspor’a kiralık olarak verilen Volkan Babacan’ın takıma geri dönmesi.

Aslan’ın önünde 2 alternatif
Ön liberoya oyuncu arayan G.Saray’ın gündeminde İsveçli Linderoth ve S.Donetsk’li Tymoschuk var. Öncelik Linderoth’ta

G.Saray ara transferde orta sahasını güçlendirmek isterken sezon başında ilgilendikleri İsveçli Tobias Linderoth’u yeniden listeye aldılar. Danimarka’nın Kopenhag takımında oynayan Linderoth, 27 yaşında ve ülkesinin milli takımında da oynuyor. Üç yıldır Kopenhag’da oynayan Linderoth bu süre içerisinde 73 maçta 3 gol attı. Ön liberoda kesici ve top dağıtıcı özelliği olan İsveçli’nin bonservisi 2.5 milyon Euro. Diğer bir aday ise tanıdık bir teknik direktörün öğrencisi. Lucescu’nun çalıştırdığı S.Donekts’in ön liberosu Anatoliy Tymoschuk da G.Saray’ın takibinde. 27 yaşındaki oyuncu futbola başladığından beri Shakthar’da. Oynadığı 226 maçta 32 gol attı. Fakat Tymoschuk’un maliyeti Linderoth’a göre çok daha pahalı. Tam 7 milyon Euro.
Vatan
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 08:37:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?