27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Topuz'u gören zam istiyor

Anadolu kulüpleri, futbolcularını isteyen 3 büyüklere Topuz'u örnek gösterip yüksek paralar talep ediyor. Bursaspor, Sercan için F.Bahçe'ye, "Topuz için ne verdiyseniz aynısını isteriz" dedi.

F.Bahçe, Özer Hurmacı'yı ancak 4.8 milyon Euro'ya koparabildi. Artık 3 büyüklerin iç piyasadan bir oyuncuyu 2 milyon Euro'dan aşağıya alması imkansızlaştı.

F.BAHÇE, Kayserisporlu Mehmet Topuz’u transfer ederek cümle aleme hava atmakla kalmadı, futbolcunun bonservisine ödediği astronomik rakamla transferdeki bütün dengeleri alt üst etti; 3 büyüklerin talip olduğu Anadolu kulüplerindeki yerli oyuncuların değeri bir anda kat kat arttı. Sarı lacivertli yönetim, ezeli rakibi Beşiktaş’ın adeta avucunun içinden aldığı Mehmet Topuz için Kayserispor’a 7 milyon Euro para artı 2 milyon Euro değerindeki Gökhan Emreciksin’i verdi. Topuz böylelikle 9 milyon Euro’ya ulaşan bonservis bedeliyle "en pahalı Türk futbolcu" unvanını eline geçirdi.

Transferi ’milat’ oldu

Mehmet Topuz’un böylesine yüksek bir rakam karşılığında kulüp değiştirmesi 2009 yaz transfer dönemi için bir milat oldu. Daha düne kadar ekonomik kriz nedeniyle futbolcu satamama endişesi yaşayan Anadolu kulüpleri, 3 büyüklerin transfer listelerine giren oyuncuların fiyatını anında birkaç kat yükseltti. İş öyle bir hale geldi ki, Fenerbahçe, Galatasaray ya da Beşiktaş’ın bir Anadolu takımında oynayan herhangi bir oyuncuyu 2 milyon Euro’dan aşağıya alması imkansızlaştı. Nitekim Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Mehmet Topuz’un transferi sonrası yaşanan durumu şu cümlelerle özetliyor:

Topuz örnek oluyor

"F.Bahçe yüzünden transfer yapamaz hale geldik. Hangi futbolcuya el atsak, Mehmet Topuz örneğini gösterip fiyat artırıyorlar."

Futbolcuların piyasa değerleri konusunda en güvenilir kaynak olan "transfermarkt.de"deki oyuncu değerleri ile kulüplerin istedikleri arasında kat kat kadar fark oluştu. İşte size birkaç örnek:

Özer’e 4.8 milyon Euro

Ankaraspor, yurt içinde F.Bahçe’den başka müşterisi olmayan Özer Hurmacı’yı sarı lacivertli kulübe tam 4.8 milyon Euro’ya sattı (4.2 milyon Euro para artı, 500 bin Euro değerindeki İlhan Parlak ve 100 bin Euro değerindeki Özgür Çek). Başkent ekibi ayrıca, Galatasaray’ın transfer listesindeki Ediz Bahtiyaroğlu’nun fiyatını da 2 milyon Euro olarak belirledi.

HANGİ FUTBOLCU İÇİN NE İSTENiYOR?

FUTBOLCU M.T.Ö. M.T.S.

Özer Hurmacı 3.5 4.8

Ediz Bahtiyaroğlu 1.1 2

Orhan Şam 1.5 2

Sercan Yıldırım 2 9

Volkan Şen 1 2.5

Çağlar Birinci 1.2 3

İsmail Köybaşı 0.3 5

Ufuk Ceylan 1.5 5

NOT: Rakamlar milyonEuro’dur.

M.T.Ö: M.Topuz'un transferinden önceki "transfermarkt.de" değeri.

M.T.S: Mehmet Topuz'un transferinden sonra kulübünün istediği para.

Futbolcumun neyi eksik!..

BURSASPOR Başkanı İbrahim Yazıcı, Sercan Yıldırım'ı isteyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a, "Mehmet Topuz için ne verdiyseniz, aynısını isteriz. Üstelik Sercan daha 19 yaşında" dedi. Yazıcı, 3 büyüklerden sadece Galatasaray'ın talip olduğu kanat oyuncusu Volkan Şen'i de 2.5 milyon Euro'dan aşağıya satmayacağını duyurdu.

Gençlerbirliği, Galatasaray ve Trabzonspor'un resmen istediği Orhan Şam'ın bonservis fiyatını 2 milyon Euro'ya yükseltti.

Denizlispor, adı Beşiktaş'la anılan Çağlar Birinci için 3 milyon Euro istiyor. Manisaspor, Galatasaray'ın yedek kaleci olarak düşündüğü Ufuk Ceylan için tam 5 milyon Euro talep etti. Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Galatasaray ve Beşiktaş'ın ilgilendiği 19 yaşındaki İsmail Köybaşı'nı satmayı düşünmediği için rakam açıklamadı. Ancak, olası bir karar değişikliği durumunda bu rakamın 5 milyon Euro'dan aşağı olmayacağına kesin gözüyle bakılıyor.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 16:29:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?