30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Toroğlu ifade verdi

Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu, futbolda şike soruşturması kapsamında "müşteki" sıfatıyla ifade verdi. "Olayın içindeki insanlar kimse onlardan şikayetçi oldum" diyen Toroğlu, Türk futbolunun bağırsaklarının temizlenmesi gerektiğini belirterek, "Bu işi kim yaptıysa ellerine sağlık" diye konuştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne sabah saatlerinde gelen Toroğlu, yaklaşık 3.5 saat boyunca ifade verdi. İfadesi tamamlanan Toroğlu, emniyetten ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toroğlu, "Gazetelerde çıkan Aziz Yıldırım'ın dinlemeye takılan konuşmalarını sordular. Özel bir husumet olup olmadığını sordular. Bende sorduklarına cevap verdim. Kanaldan ayrılma nedenimi sordular" diye konuştu.

Aziz Yıldırım ve Bülent Uygun ile ilgili sorular sorulduğunu anlatan Erman Toroğlu, "Ben bir televizyon programında 'Bülent Uygun Eskişehir-Fenerbahçe maçında formsuzdu' demiştim. Onunla ilgili sordular. Orada da telefon trafiğine takılan şeyler varmış. Onu anlattım. O program yardı da kalmıştı. Reha Muhtar cevap hakkı tanımamıştı. Bülent alınmıştı, bu cümleden dolayı. Onu sordular cevap verdim, sohbet ettik, sonrada çıktım" şeklinde konuştu.

Toroğlu, bir basın mensubunun "Şikayetçi oldunuz mu?" sorusuna da, "Şikayetçi oldum. Maddi manevi bizi zarara uğratmıştır eğer bu iş doğruysa ki doğru olduğu gözüküyor. Neyse açıklığa kavuşacak" diye karşılık verdi. "Belli bir isimden şikayetçi oldunuz mu?" sorusu üzerine de Toroğlu, "Pazarcı Mehmet efendiden şikayetçi olacak halim yok. Olayın içindeki insanlar kimse onlardan şikayetçi oluyorsunuz" dedi.

Gazetede yer alan iddialarla ilgili sorular sorulduğunu anlatan Erman Toroğlu, "Yani bildiklerimi anlattım. Teferruatına giremem" diye konuştu. Toroğlu, "Aziz Yıldırım sizi aramış mıydı?" sorusuna da, "Hayır hiç kimse beni aramadı. Bir tek benim Mahmut Özgener'le yaptığımız bir konuşma takılmış. Bir cezanın neden az verildiğini yazmışım. O da neden az verildiğini bana izah etmiş" şeklinde cevap verdi.

Erman Toroğlu, bir basın mensubunun, "Sizin bir şikayet talebiniz olacak mıydı, yoksa polis mi sizi davet etti?" şeklindeki sorusuna da, "Polis davet etti öyle geldim, yoksa neden geleyim. 'Şikayetçi olacak mısınız?" dediler, 'olacağım' dedim. Olmam lazım. Olmamak lazım olmaz bu durumda" yanıtını verdi.

"Siz şikayetçi olmayı düşünüyor muydunuz?" sorusu üzerine de Toroğlu, "Gazete çıkan haberle şikayetçi olma şansınız olmaz. Ancak resmi olarak çağırdılar, resmi olarak okudular ben de cevap verdim" şeklinde konuştu. Erman Toroğlu, "Şile soruşmasıyla ilgili herhangi bir şey konuşuldu mu?" şeklindeki bir soru üzerine de, "Bazı şeyler konuşuldu. Bazı şeyleri anlattım ama burada konuşulmaz" dedi.

Toroğlu, Türk futbolunun bağırsaklarının temizlenmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi;

"Bu işi kim yaptıysa ellerine sağlık. 50 yıldır bu alemin içindeyim, ilk defa bu olay yapılıyor. Bu olaya hakemlerle girildi 10 sene önce. Orada yan yollara gidilerek o işler kapatıldı. Ama bu olay hakikaten çok doğru bir olay. İnşallah bu olayla Türk futbolunun bağırsakları temizlenir, tertemiz, sıhhatli bir şekilde yoluna devam eder. Eğer bu olaydan Türk futbolu faydalanamaz, acımaya giderler, eylem yaparlar, sağları solları oynarsa Türk futboluna yazık olur. Bu olayları doğru yaparlarsa ki Futbol

Federasyonu'na büyük görev düşüyor bu konuda, bundan sonra Türk futbolunda 50 yılı kurtarırız."

"Ligler başlamadan bir karar çıkar mı sizce?" sorusuna Toroğlu, "Çıkmazsa zaten yanlış olur. Ligler başlamadan bu işin temizlenip, öyle devam edilmesi lazım. Liglere başlayıp sonradan bazı operasyonları yaparsanız, makası içeride unutup yaptığınız ameliyata benzer. Makası içeride unutmayacaksınız" yanıtını verdi.

Erman Toroğlu, "9 takımın küme düşürülmesinden söz ediliyor" diyen basın mensubuna da, "O kadar teferruatını bilemiyorum. Önümde evraklar olsa belki size bir fikir söyleyebilirim. Ama görmediğim evrakların üzerine konuşamam" dedi. "İsmi geçen takımlar küme düşürülmeli mi sizce?" sorusuna da Toroğlu, "Kara kaplı kitap ne yazıyorsa onu yapmaya mecbursun. Zaten orada eylem yaparsan sistemi bozarsın bir daha herkesi bu işlerde cesaretlendirirsin. Olay açık" yanıtını verdi.

Toroğlu, "Devamı gelecek mi? Yelpaze genişlemeli mi?" diye soran basın mensuplarına, "Bence biraz daha genişlemeli. Mesela az futbolcu var gibi geliyor bana" şeklinde karşılık verdi. Toroğlu, "Hiç hakem yok" hatırlatmasında bulunan basın mensuplarına da, "O güzel bir olay. Demek ki bazı şeyler faydalı olmuş. Hakemleri çok zorladılar ama demek ki faydalı olmuş. Hani zararlıydı yaptığımız iş, benim yaptığım iş yıllarca. Hakem az, orada da payı olduğunu zannediyorum" dedi. "Bende 9 Eylül kararı radikal

tedbirler alınıp, ondan sonra başlayacak tarih. İnşallah yanılmam" diyen Toroğlu, "Üçüncü dalgadan bahsediyorlar. İnşallah olur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2011 Salı 15:02:05
Güncelleme :26 Temmuz 2011 Salı 16:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?