19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Tour de France'da doping şoku

jan ulrichStrasbourg'da Cumartesi başlayacak Fransa Bisiklet Turu'nun favorilerinden Jan Ullrich ve Ivan Basso, İspanya'da yürütülen bir doping soruşturmasında adları geçtiği için yarış dışı bırakıldı.

Ullrich ve Basso, favoriler arasında yer alıyordu

1997 Fransa Bisiklet Turu şampiyonu olan Ullrich ve İtalyan sporcu Basso suçlamaları reddediyor. Ullrich'le birlikte, T-Mobile takımındaki arkadaşı Oscar Sevilla ve menajer Rudy Pevenage da yarışma dışı bırakıldı.

İspanya'da skandalın patlak vermesinden hemen sonra T-Mobile yönetimi, bisikletçilere kurallara uygun davrandıklarını beyan eden bir kağıt imzalatmıştı. T-Mobile menajerlerinden Olaf Ludwig, "Başlangıçta bisikletçilerimizin beyanlarından kuşku duymak için bir neden yoktu. Ama şimdi koşullar ciddi şekilde değişti.

Skandalın Ullrich ve Basso'yla sınırlı kalmayacağı, başka sporcularından Fransa Bisiklet Turu'na katılmalarının engellenebileceği belirtiliyor. Zira, yarışmanın düzenlenmesinden sorumlu kurum olan ASO, kendilerine soruşturmada adı geçen 50 sporcunun adını içeren bir liste verildiğini açıkladı.

İspanya'da altı aydır devam eden doping soruşturmasında, şimdiye kadar aralarında Liberty-Seguros takımının yöneticisi Manolo Saiz'in de bulunduğu beş kişi tutuklanmıştı.

Jan Ullrich, bu yılın favorileri arasında yer alıyordu. Ullrich 1997'deki şampiyonluğunun yanı sıra bu yarışta beş kez ikinci, geçen yıl da üçüncü olmuştu.

CSC takımında yarışan Basso'nun da İtalya Bisiklet Turu şampiyonluğu var. T-Mobile'dan yapılan açıklamada Ullrich ve Sevilla'nın yerine İtalyan Lorenzo Bernucci ve Alman Stephan Schreck'in yarışacağı belirtildi.

BBC Türkçe
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2006 Cuma 15:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?