23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Trabzon'a Rangers çıktı, Beşiktaş'a kolay lokma

2004-2004 sezonunu 4. sırada tamamlayarak Türkiye’yi UEFA Kupası’nda temsil etme hakkını kazanan Beşiktaş'ın UEFA Kupası ikinci ön eleme turundaki rakibi Liechenstein'ın Vaduz takımı oldu. İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kura çekimine göre Beşiktaş 2. ön eleme turu ilk maçını deplasmanda 11 Ağustos Perşembe, rövanş karşılaşmasını ise 25 Ağustos Perşembe günü İstanbul’da yapacak.

FİNAL EINDHOVEN'DA

Beşiktaş, 2. ön elemeyi geçtiği takdirde 1. turda mücadele etmeye hak kazanacak. Galatasaray’ın doğrudan yer alacağı ve 80 takımın katılacağı 1. tur maçlarının kura çekimi, 26 Ağustos’ta Monaco’da yapılacak ve maçlar 15 ile 29 Eylül’de oynanacak. İki temsilcimiz bu turu da geçerse gruplara kalacak. 5’erli 8 grupta toplam 40 takım mücadele edecek. Gruplarda her takım 4 maç yapacak ve ilk 3’e girenler bir üst tura yükselecek. Kupanın finali de 10 Mayıs 2006’da Hollanda’nın Eindhoven kentinde oynanacak.

TRABZON RUM RAKİBİNİ ELERSE SIRADA RANGERS VAR

Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü ön eleme turu kuraları da çekildi. Trabzonspor Anorthosis'i elerse İskoçya şampiyonu Rangers ile karşılaşacak. Beşiktaş'ın UEFA'daki rakibi ise Liechenstein'ın temsilcisi Vaduz oldu.
Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü ön eleme turu kuraları İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi.
Trabzonspor, Anorthosis Famagusta'yı elediği taktirde üçüncü ön elemede İskoçya Ligi'nin son şampiyonu Glasgow Rangers ile oynayacak.
Üçüncü ön elemne turunda ilk maçlar 9-10 ağustos, rövanş karşılaşmaları 23-24 ağustosta yapılacak.
Üçüncü ön eleme turundan çıkacak 16 takım, doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak 16 ekiple beraber eylül ayında grup maçlarına başlayacak.


Basel Werder Bremen
Artmedia Bratislava/Celtic Partizan/Sheriff
Shakhtar Donetsk Inter
Shelbourne/Steaua Bükreş Rosenborg
Manchester United Debreceni/Hajduk Split
Malmö/Maccabi Haifa Dynamo Kiev/Thun
Everton Villarreal
Kaunas/Liverpool Tiran/CSKA Sofya
Sporting Lizbon Udinese
Valerenga/Haka Club Brugge
Dudelange/Rapid Wien Rabotnicki/Lokomotiv Moskova
Anderlecht/Neftchi Slavia Prag
Anorthosis Famagusta/TRABZONSPOR Glasgow Rangers
Dinamo Tiflis/Brondby Ajax
Real Betis Monaco
Wisla Krakow Panathinaikos

TRABZONSPOR: ÖNCE ANORTHOSİS

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Kıbrıs Rum Kesimi’nin Anorthosis Famagusta takımıyla deplasmanda aldığı 3-1’lik yenilginin rövanşına çıkacak olan ve turu geçmesi halinde de İskoçya’nın Glasgow Rangers takımıyla eşleşecek Trabzonspor’da, kulüp yönetim kurulu üyesi Önder Bülbüloğlu, önce Anorthosis Famagusta ile yapacakları rövanş maçını düşündüklerini söyledi.
İsviçre’nin Nyon Kenti’ndeki kura çekiminde bulunan kulüp yönetim kurulu üyesi Bülbüloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anorthosis Famagusta takımı ile yaptıkları ilk maçta beklemedikleri bir sonuçla sahadan ayrıldıklarını belirterek, "Diğer turdan önce Anorthosis Famagusta ile yapacağımız rövanş maçını düşünüyoruz" dedi.
3. ön eleme turu için ise çok kuvvetli rakipler içinden iyi
sayılabilecek bir kura çektiklerini dile getiren Bülbüloğlu, "Ancak 2. ön eleme turunu geçmek durumundayız. Gönül isterdiki ilk maçtan iyi bir sonuçla ayrılıp, bu maçı düşünelim. Ancak biz çıkıp oynayacağız ve Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne girmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 15:38:38
Güncelleme :1 Ağustos 2005 Pazartesi 15:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vatan IP: 81.213.138.xxx Tarih : 29.07.2005 17:26:31
başarılar trabzon