29
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Trabzon'da Kasımpaşa hazırlıkları

Trabzonspor, hafta sonu sahasında Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki antrenmanı izleyen kulüp futbol şube sorumlusu İhsan Alioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un bugünkü hedefinin önündeki her maçı kazanmak olduğunu belirterek, “Bunun sonunda Trabzonspor'un yıl sonunda geleceği nokta, Avrupa kupalarına katılma hakkı sunuyorsa sevindiricidir. Hedef somut manada 'Sadece Avrupa kupalarına katılmak' demek doğru değil” dedi.

Ligdeki her maçın bir zorluk derecesinin bulunduğunu ifade eden Alioğlu, “Kasımpaşa'daki oyuncular da kendilerini göstermek isteyeceklerdir. Hedefsiz bir takım karşısında oynamayacağız. Biz bu maçı önemsiyoruz. Ciddi bir maç olacak. Oyuncularımız da bunun bilincindeler. Her maça olduğu gibi, bu maçta da galibiyet için sahaya çıkacağız” diye konuştu.

TRANSFER ÇALIŞMALARI

Alioğlu, gelecek sezon için transfer çalışmalarını gizli bir şekilde sürdürdüklerini kaydederek, “Trabzonlu olan veya daha önce Trabzonspor'da görev yapmış teknik adamların tavsiyeleri doğrultusunda girişimler, gözlemler yapmaktayız. Kısa süre içinde somutlaştırıp bunları neticelendireceğiz” dedi.

Trabzonspor'un iddiasını sadece bölgeye kapalı olarak sürdürmesinin doğru olmadığını ifade eden Alioğlu, “Trabzonspor, evrensel bir kulüptür. Gücünü bölge insanından almaktadır. Burada bir harmanlama yapmak gerekiyor. Hem bölgenin var olan kültür birikimini hem de Trabzonspor formasını giymeye layık sporcuları dışarıdan takımımıza monte edeceğiz. Ayrıca kendi futbol anlayışımıza uygun yabancı oyuncuları kadromuza katmaya çalışacağız” diye konuştu.

Profesyonel kadrodaki futbolcuların aldığı ücretlerin ulu orta konuşulmasının doğru olmadığını da kaydeden Alioğlu, şunları söyledi: “Oyuncularımızın şu anda ücretlendirmelerinin yüksek veya düşük olduğu doğrultusundaki spekülasyonları çok doğru bulmuyoruz. Ama biz göreve talip olurken iki hedefimiz vardı. Birincisi kurumsal performansın, diğeri sportif performansın yükseltilmesi. Kurumsal performansı yükseltebilmeniz için mali disiplini iyi yapmak gerek. Bu bağlamda her şey gündeme gelecek. Sadece oyuncularımızın almış olduğu ücretler değil, diğer rutin olağan giderler de gündemde olacak. Onun için bütün bunların hepsini makul, Trabzonspor'un bünyesinin kabul edeceği şartlarda oluşturmayı düşünmekteyiz. Bu ortalama, rakam olarak ortaya konmuş değil. Ama dediğim gibi futbolcuların ücretlerinin böyle konuşulmasının çok hoş olmadığını da söylemek istiyorum.”

ANTRENMAN

Bordo-mavililerde, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde bugün yapılan antrenmana, Mısırlı oyuncu Sayed Moawad'ın haricinde bütün futbolcular katıldı.
Eşi ve çocuğunu almak için ülkesine giden ve dün gece beklenen Sayed'in, havaalanında yaşadığı problem nedeniyle gelmesinin geciktiği belirtildi.
Trabzonspor, bu akşam yapacağı antrenmanla Kasımpaşa maçının hazırlıklarını sürdürecek.

AA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 14:44:38
Güncelleme :4 Mart 2008 Salı 14:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?