19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Trabzon'dan Fenerbahçe'ye zeytin dalı

Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü İbrahim Şahin, Süper Lig’in 13. haftasında kendi sahalarında Fenerbahçe ile oynayacakları karşılaşmanın diğer maçlardan farklı olmadığını ve bu maçta ligin 6. haftasında bıraktıkları emaneti tekrar Fenerbahçe’den geri alarak lider olacaklarını belirtti.

Trabzonspor Sadri Şener Sosyal Tesisleri’nde haftalık basın toplantısını düzenleyen İbrahim Şahin, ligde her maçın, her rakibin çok zor olduğunu belirterek, "Ankaragücü maçı bizim için çok zorlu geçti. İlk yarı istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Ankaragücü iyi mücadele etti. İkinci yarıda haksız bir kırmızı karttan sonra 10 kişi kalan takımımız oldukça iyi bir mücadele verdi. Bütün camiamızı mutlu eden bir sonuçla Ankara’dan döndük. Hep birlikte neşe içinde bayrama giriyoruz" dedi.

Trabzonspor olarak milli gurur yaşadıklarını belirten Şahin, "11 oyuncumuzu Milli takımlara gönderdik. Son derece mutlu ve gururluyuz. Yakın zamanda 2 oyuncu ile temsil edildiğimiz Milli takımlarda artık bir takım kuruyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor. Trabzonspor’un birinci hedefi ülke futboluna katkıdır. Avrupa’da ülkeyi temsil etmek ve ulusal takıma üst düzeyde futbolcular vermektir. 1996 yılındaki güzel takımdan sonra 2. güzel bir takım ortadadır. Bugün gelinen nokta bu duygularımızı perçinlemektedir. A Milli Futbol Takımı’nın iskeleti Trabzonsporlu oyunculardan oluşmaktadır. Oyuncularımız Milli takımlarda en yüksek performanslarını gösterip tekrar takımımıza katılacaklardır. Saha sonucunun iyi olması yanında futbolcu kardeşlerimizin bir sakatlık olmadan aramıza katılmaları en büyük dileğimiz" diye konuştu.

Süper Lig’in 13. haftasında kendi sahalarında karşılaşacakları Fenerbahçe’yi Trabzon’da en iyi şekilde ağırlayacaklarını ifade eden Şahin, "Sayın Aziz Yıldırım ve değerli yöneticileri geçen sene oynadığımız maç öncesi bizleri tesislerinde çok iyi ağırlamışlardı. 3-1 kaybettiğimiz maçtan sonra kendilerini tebrik ettik. Şimdi sıra bize geldi. Biz Trabzonspor yönetimi olarak başkan Aziz Yıldırım ve arkadaşlarını Trabzon’da ağırlamaktan zevk duyacağız. Programları uygun olursa onları ağırlamak istiyoruz. Fenerbahçe, bizim gibi büyük bir Anadolu takımıdır. Fenerbahçe ile biz her zaman tatlı bir rekabet içinde kalırız. Yeneriz, yeniliriz, şampiyon oluruz, şampiyonluğu kaptırırız. Lig var olduğu müddetçe bu böyle gidecektir. Fenerbahçe maçı bizim için bir Gaziantepspor maçı ile bir Beşiktaş ve bir Galatasaray maçından farklı değildir. Zaman zaman bazen İstanbul’dan oluşturulmak istenen havayla bu maçın Trabzon için ayrı bir önemi olduğu yansıtılıyor. Bazen istenmedik gerilimlere neden oluyor. Buna izin vermemek lazım. Çok önemli bir maç oynayacağız, doğrudur. Liderlik maçı oynayacağız doğrudur, ama Türkiye liginde bir maç oynayacağız. Fenerbahçeliler, Trabzon’a gelerek saha içinde her türlü mücadeleyi yapacaktır. Trabzonspor taraftarı, Fenerbahçelileri bu şehri karalayıcı söylemlere izin vermeyecek şekilde ağırlayacak ve yollayacaktır. Bazı filmlerin oynanmasına izin vermeyeceğiz. Bu filmler geçmişte çok oynandı. Sahanın içinde de iyi oynayalım saha dışında da iyi oynayalım" dedi.

Basın Sözcüsü İbrahim Şahin, Bordo-mavili takım olarak zaman zaman emanetleri başkalarına verdiklerini kaydederek, "Biz amenetleri zaman zaman veriyoruz ve sonra da geri alıyoruz. Bu hafta emanetin birini geri aldık. Galatasaray’dan 2.’liği geri aldık. Galatasaray maçında sonra şehirde oluşturulan olumsuz havanın dağıldığını görüyorum. Futbolcu kardeşlerime inanıyorum ve güveniyorum. 2 emaneti de önümüzdeki hafta Cumartesi günü oynayacağımız Fenerbahçe maçıyla alacağız. Bu maçta ligin 6. haftasında bıraktığımız emaneti tekrar Fenerbahçe’den geri alarak lider olacağız. Tabiki lider olmak, 2. olmak hiç önemli değil. Önemli olan sezon sonunda şampiyon olmak. Bunun tecrübeli bir camia olarak çok iyi biliyoruz" diye konuştu.

Daha önce Trabzon’a gelerek olay çıkartan Fenerbahçe taraftarları için İl Güvenlik Kurulu ile birlikte çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Şahin, "Trabzon’a gelecek Fenerbahçe taraftarının bizim uzattığımız eli sıcaklıkla kavraması lazım. Bu iş karşılık oluyor, geleceklerse bu şekilde gelsinler, art niyetli geleceklerse gelmesinler. Bu şehri karalamak için gelmesinler" değerlendirmesinde bulundu.

Ankaragücü maçından sonra hep yaşanılan bir senaryonun tekrar sahnelendiğine dikkat çeken İbrahim Şahin, "Bu ligin 2.’si Trabzonspor takımı, deplasmanda net bir skorla galibiyet almıştı. Maçı seyretme şansına erişememiş olan Trabzonsporlu taraftarlar coşku ile televizyonlarının başlarına kurulduklarında bir senaryonun yeniden oyuna koyulduğunu gördü. 2 dakika maç görüntüsü. Maçın tamamını seyretmeden posizyonlara hakim olmadan ulusal televizyon kanallarında yapılmış yanlış bir takım eleştiriler camiamızı üzüyor. Biz ısrarla bu arkadaşlarımızı sağduyuya davet ediyoruz, ama onlar ısrarla kendi bildiklerini yapıyorlar. Beyler çıkarın tuttuğunuz takımların formalarını üzerlerinizden, bulunduğunuz konumdaki görevinizi sağduyuyla yapınız. 9 milyon taraftarı olan bu ülkeye vergi veren insanların takımlarını seyretmek gibi bir hakları vardır. Bunlardan onları mahkum edemezsiniz, yönetmenliklere göre suç işliyorsunuz. Lafım anlayanadır. Bu laftan alınmak isteyenler üzerlerine düşen görevi yapmak için alınsınlar ve kendilerini sorgulasınlar. Biz Trabzonspor taraftarları olarak maçlarımızın televizyonlardan verilip verilmemesini tartışıyoruz. Yapılan yorumlarda Türkiye’deki puan cetvelindeki hakkımız kadar yer almak istiyoruz. Bir format tutturulmuş gidiyor. Sevgili basın mensupları, birkaç spor programına sanki şartmış gibi bir sunucu ile Fenerbahçe, Galatasaray ve BeoZaman zaman bazen İstanbul’dan oluşiktaş yorumcuları katılıyor. Kardeşim bir koltuk daha atın oraya. Yoksa koltuğunuz ben size Trabzon’dan koltuk göndereyim. Siz bulamıyorsanız biz gönderelim, çok değerli eski yöneticilerimiz ve sporcularımız var. Bizlerin oluşturmak istediği fair play ruhuna sizler zarar veriyorsunuz. Ben büyük bir camia adına tepki koyuyorum. Trabzonspor, hiçbir zaman İstanbul’un arka bahçesi değildir. Trabzon şehri bir futbol şehridir. Trabzonspor’un arkasında holdingler yoktur. Trabzonspor bir halk takımıdır, o zaman lütfen saygı beyler, Trabzonspor bunu hak ediyor" ifadelerini kullandı.

Ankaragücü maçında kırmızı kart gören Tayfun’a ceza vermeyi düşünmediklerini belirten İbrahim Şahin, "Teknik kadro ve futbol şubemizin isteği olursa düşünülebilir. Ama biz yönetim olarak ceza düşünmüyoruz. Teknik Direktör Ziya Doğan’a da ceza verileceğini düşünmüyoruz. Ziya Doğan’ın agresif hareketleri takımın motivasyonunda etkili oluyor. Trabzonspor’da çalışan teknik adamlara zaman zaman kulübede oturdukları için eleştiriler yapıldı. Ziya Doğan hareketleri tamamen takım içindir. Ziya Doğan’ı, Ziya Doğan yapan en büyük özelliği de budur" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2004 Çarşamba 15:13:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?