23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Trabzonspor ağır yara aldı: 2 - 2

Stat: Hüseyin Avni Aker.
Hakemler: Hakan Sivriservi, Selçuk Kaya, İsmail Şencan.
Trabzonspor: Petkoviç, Tayfun, Tolga (Dk. 32 Mehmet Yılmaz), Erdinç, Celaleddin, Hüseyin, Lee Yong, Szymkowiak, Gökdeniz, Yattara, Fatih.
Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor: Jevriç, Ramazan, Musa, Erman, Tita (Dk. 41 Jaba), Ümit Aydın, Mustafa, Şenol, Wederson, Hürriyet, Ümit Karan (Dk. 14 Gökmen).
Goller: Dk. 11 ve 22 Wederson.
Sarı Kart: Dk. 21 Tolga (Trabzonspor).
Kırmızı Kart: Dk. 8 Şenol (Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor).

Süper Lig’de lider Fenerbahçe’nin takipçilerinden Trabzonspor, evinde Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor’la 2-2 berabere kalarak şampiyonluk şansını zora soktu. Ankaraspor ilk yarıda Wederson ile durumu 2-0 yaptı, Trabzonspor ikinci yarıda Szymkowiak ve Fatih Tekke ile beraberliği kurtardı. Bordo-mavililer, ligin bitimine 8 hafta kala Fenerbahçe’nin 9 puan gerisine düştü.
8. dakikada Szymkowiak’ı düşüren konuk ekipten Şenol, kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
11. dakikada Wederson’un, Trabzonspor yarı alanının ortasından kullandığı sert ve düzgün vuruşta, top filelerle buluştu: 1-0.
15. dakikada kaleci Jevriç ile karşı karşıya kalan Fatih’in yakın mesafeden şutunda, top kaleci Jevriç’in ayağına çarptı. Ardından savunma oyuncuları topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.
22. dakikada Wederson’un Tita’nın düşürülmesiyle kullandığı serbest vuruşta, Trabzonsporlu oyunculara çarpan top filelere gitti: 2-0.
28. dakikada Tita’nın sol çaprazdan ceza alanı içine girer girmez çektiği sert şutta, top üst direkten oyun alanına geri döndü.
33. dakikada ceza alanı çizgisi üzerinden Hüseyin’in Fatih’e aktardığı pasta, bu futbolcunun sert şutunda, top az farkla üstten auta çıktı.
Bu yarının kalan dakikalarında başka gol olmadı ve ilk yarı Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor’un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.


GÜNEŞ: ’’BİZ 10 KİŞİ KALMIŞIZ GİBİ OYNADIK’’

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ’’Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor maçında biz 10 kişi kalmışız gibi oynadık’’ dedi.
Güneş, 2-2 beraberlikleriyle sona eren Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor maçının ardından yaptığı açıklamada, karşılaşmanın kazanmaları gereken bir maç olduğunu belirterek, ’’Bu arzu ve anlayışla bu maça hazırlandık. Ancak maça kötü başladık’’ diye konuştu.
Maçın iki taraf için de denk bir oyun olduğunu ifade eden Güneş, şunları söyledi:
’’Rakibin 10 kişi kalmasını iyi değerlendiremedik. Sanki biz 10 kişi kalmışız gibi oynadık. Yenik duruma düştükten sonra da oyuncularım maçtan biraz koptular. Daha sonra yenik duruma düşmenin hırsıyla iyi oynamaya başladık. Ancak bu hırsı gol pozisyonuna yansıtamadık. İkinci yarıda ise iyi bir oyun sergiledik ve birçok pozisyona girdik. Ancak ilk yarıdaki dikkatsizlik bize çok pahalıya mal oldu. Oyun içinde yapılan küçük bir dikkatsizliğin sonucunu gördük.’’ Güneş, karşılaşmada çok pozisyon üretip rakibe az pozisyon vermelerine rağmen kazanamadıklarını kaydederek, ’’Bu puan kaybıyla hedefimiz yolunda büyük yara aldık. Özellikle ilk yarıdaki kötü oyunu kabullenemiyorum. Taraftara iyi oynayan ve iyi sonuçlar alan bir Trabzonspor izlettirmek istiyorduk. Ancak bunu başaramadık’’ dedi.

AYBABA: ’’TRABZONSPOR’A KARŞI 10 KİŞİ KALMAK ZOR’’

Samet Aybaba, iyi futbol oynamayı düşünen bir takım olduklarını belirterek, ’’Ona göre uygulamalar yapıyoruz’’ diye konuştu.
Trabzonspor’un ligin en iyi takımlarından biri olduğunu ifade eden Aybaba, ’’Bence gelecek yılların en büyük şampiyonluk adaylarından biri’ dedi.
Karşılaşmaya iyi futbol oynamak için çıktıklarını kaydeden Aybaba, ’’Trabzonspor da iyi futbol oynamak için çıktı. Ancak hakemler çok kötü bir maç yönetti. Maçta Trabzonspor gibi bir takıma karşı 10 kişi kalmak zor. Ancak buna rağmen son dakikalara kadar galip durumumuzu koruduk. Son dakikalarda yediğimiz gollerle berabere kaldık. Artık bu haftadan sonra gelecek yılın takımını oluşturmaya çalışacağız’’ diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2005 Pazar 22:46:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?