31
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Trabzonspor kupada da kayıp

Ligde son iki maçta 5 puan kaybeden Trabzonspor, Fortis Türkiye Kupası'nda Gaziantepspor'a 3-1 yenildi.

Trabzonspor'un golünü Isaac atarken Gaziantepspor buna Eduardo, Tabata ve Bekir'le yanıt verdi


Trabzonspor'un ligdeki harika başlangıcından söz ederken daima şerh koymamızın nedeni yavaş yavaş anlaşılıyor. Bordo-Mavili camianın başarıya hazır olup olmadığının ortaya çıkması için ilk mağlubiyet büyük önem taşıyordu. Nitekim 3-0'lık Galatasaray yenilgisi ve akabinde Gaziantepspor karşısında bırakılan iki puanın hem taraftar hem de yönetim cephesindeki yankısı daha mutedil olmalıydı. Oysa baştan aşağı yenilenmiş bir kadronun şu ana kadar ligde gösterdiği performansın arkasında durulması gerekiyor. Aksi takdirde dünkü mağlubiyet, ligde de gereksiz ve zamansız bir krize dönüşebilir.

Kabul etmek gerekir ki sıfırdan inşa edilmiş bir ekibin ilk senesinde şampiyon olması çok zor. İşte bu yüzden Fortis Türkiye Kupası, Karadeniz ekibi için daha gerçekçi bir hedefti ve dün de bu hedefe ulaşma yolundaki ilk adımlarında hafta sonu olduğu gibi Gaziantepspor karşısındalardı. Trabzon'da rakibine kafa tutmayı başaran Nurullah Sağlam'ın öğrencileri, kendi topraklarında daha da etkili başladı. Henüz 2. dakikada Sylva'nın boşa çıktığı kornerde Eduardo üst direğin yanlış tarafını buldu.

Antep, ağırlıklı olarak Tabata ile organize olmaya çalışırken, Trabzon ilk 20 dakikada pek varlık gösteremedi. İvan'ın pasında Tabata'nın sert şutu Sylva'nın üzerine gitse de konuk ekibi uykudan uyandırdı. Trabzonspor sonraki 10 dakika boyunca Antep yarı alanına yerleşti yerleşmesine ama bir iki cılız duran top organizasyonu hariç tehlike yaratamadılar. 29'da Gaziantepspor'un arka arkaya bulduğu köşe vuruşlarında ne Zurita, ne de Tabata hedefi tutturabiliyor; tabela bir türlü değişmiyordu. Futbol tatsız, maç pozisyonsuz, ilk yarı golsüzdü...

Tıpkı hafta sonu oynanan karşılaşmada olduğu gibi ikinci yarı, ilkini süratle tekzip ederek başladı. 48'de hızlı çıkan Trabzonspor, Gökhan Ünal'ın ortasını arka direkte kafayla tamamlayan Isaac sayesinde öne geçti: 0-1. Ama ev sahibinin bu gole cevabı gecikmedi. 53'te kazanılan kornerin ardından arka direğe yerden gönderilen topu defans seyretti, Bekir içeri çevirdi, Eduardo altıpasta sadece dokundu: 1-1.

Trabzonspor orta alanı top tutmakta zorlanınca Gaziantepspor ikinci gol için yüklenmeye başladı. 64'te defansın arkasına gönderilen pası Song ve Sylva birbirine bırakınca araya giren Tabata fileleri havalandırdı: 2-1. Defansın iki hatası, ibreyi birden tersine çevirmişti ve zaten orta sahayı hakimiyeti altına almakta zorlanan Bordo-Mavililer, bir de riske girmek durumundaydı.

Golden sonra Umut'un girişi Karadeniz ekibini biraz olsun hareketlendirdi ama Eduardo ve Yozgatlı imzalı kontralarla ev sahibinden 'Fazla açılmayın' uyarıları geliyordu.

Trabzonspor bu uyarıları dikkate almayınca Gaziantepspor fişi çekmekte gecikmedi. Sylva, Tabata'nın 81'deki füzesini çevirse de Deumi'nin bir dakika sonra kale önüne yuvarladığı topun Bekir'in topuğuyla buluşmasını engelleyemedi: 3-1. Sonuçta Gaziantepspor, ligde başaramadığını kupada gerçekleştirerek üç puanın sahibi oldu. Şimdi Karadeniz'de fırtına çıkacak mı, bunu öğreneceğiz...

Radikal
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 09:12:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?