26
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Trabzonspor-Legia Varşova: 2-0

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi J Grubu 3. maçında konuk ettiği Polonya'nın Legia Varşova takımını 2-0 mağlup etti.

Grupta ilk maçında deplasmanda Kıbrıs Rum Kesimi'nin Apollon Limassol takımını 2-1 yenen, ikinci karşılaşmada sahasında Lazio ile 3-3 berabere kalarak 4 puanla lider durumda bulunan bordo-mavililer, Polonya temsilcisi Legia Varşova'yı 2-0 yenerek gruptan çıkma adına bir engeli daha geride bıraktı.

Trabzonspor'da, teknik direktör Mustafa Akçay'ın süpriz biçimde ilk 11'de forma şansı verdiği Avusturyalı oyuncu Marc Janko, maçın 7. dakikasında bordo-mavili takımı 1-0 öne geçiren golü attı.

Janko, bordo-mavili takımda 8 lig ve 8 UEFA Avrupa Ligi maçı olmak üzere 16 maçta ilk 11'de forma şansı bulamamıştı.

Bu arada, Trabzon'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 1461 Teknik Direktörü Kadir Özcan da maç öncesi unutulmadı. Özcan için Hüseyin Avni Aker Stadı'nda maç öncesi saygı duruşunda bulundu.

Janko'nun golünün ardından her iki takımın da çabası skoru değiştirmeye yetmedi ve mücadelenin ilk 45 dakikası Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Karşılaşmanın 82. dakikasında Olcan'ın attı golle Trabzonspor skoru 2-0'a getirdi. Bu dakikadan sonra başka gol olmadı ve Trabzonspor sahadan 2-0 galip ayrılarak puanını 7'ye çıkardı ve grubundaki liderliğini sürdürdü.

J Grubu'nda günün diğer maçında ise Lazio deplasmanda Apollon Limasol ile 0-0 berabere kaldı.

Grupta 3. hafta maçlarının ardından oluşan puan durumu şöyle:

TAKIMLAR O G B M A Y P

-----------------------------------------------------------

1-Trabzonspor 3 2 1 0 7 4 7

2-Lazio 3 1 2 0 4 3 5

3-Apollan Limassol 3 1 1 1 2 2 4

4-Legia Varşova 3 0 0 3 0 4 0

Trabzonspor 608 gündür kaybetmiyor

En son 23 Şubat 2012'de UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla deplasmanda yaptığı karşılaşmayı 4-1 kaybeden bordo-mavililer, o tarihten itibaren 608 gündür Avrupa'da yenilgi yüzü görmüyor.

Bordo-mavililer, söz konusu dönemde oynadığı 11 Avrupa kupası maçında 7 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti.

Mustafa Akçay

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamda, "Her gün Trabzonspor'u daha iyi temsil etmek için her şeyini ortaya koyan onurlu adamlara sahibiz ama bu şehirde bir şeyler oluyor. Basının, taraftarımızın Trabzonspor'un skalasını çok yükseğe koyarak kişiler arasında uyumsuz bir ortam sağlamasına ortam hazırlaması hiç de doğru değil" dedi.

Akçay, "Bu puan avantajını koruyarak tek tek müsabakaları ele alıp gidersek avantaja dönüştürebiliriz. 8-10 puan gruptan çıkmayı kolaylaştıracak gibi görülüyor" şeklinde konuştu.

Jan Urban

Legia Varşova Teknik Direktörü Jan Urban ise aldıkları yenilgi sonrası kesinlikle umutlarının bitmediğini belirterek, "Gol atmamız lazımdı, bu maçta yapamadık. Bunu ileriki maçlarda düşünmemiz lazım. Daha 3 maçımız var. 3 maçta umarım başarılı olabiliriz" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2013 Cuma 09:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?