20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Trabzonspor şansını zora soktu

Fortis Türkiye Kupası A Grubu maçında Beşiktaş, deplasmanda Trabzonspor'u son dakikada bulduğu golle 2-1 mağlup ederek gruptaki puanını 6'ya çıkartarak, gruptan çıkma yolunda büyük avantaj sağladı.


Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un çok net pozisyonlara girdiğini, ancak akılcı oynayarak kazanmasını bildiklerini söyledi. "Biz fırsatları değerlendirdik ve zor şartlarda olmasına rağmen buradan galibiyetle ayrıldık" diyen Denizli, "Özellikle 75. dakikadan sonra sahada üstün olan taraf bizdik. Attığımız golle de amacımıza ulaştık. Bu maçı unuttuk lige dönüyoruz. Buradan alacağımız 1 puan bizim 8 puanla gruptan çıkmamıza imkan sağlayacaktı.
Kazandık gruptaki puan barajını 9'a çektik. Berabere kalsaydık gruptan çıkmak için bize 8 puan yetecekti" dedi.


Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise, doyurucu bir futbol sergilediklerini ifade ederek, "Rakipten de üstündük. Ancak eksik olan gollerdi. Son 10 dakika oyun olarak geriye düştük. Sonuca gitme noktasında bitirci olamadık. Oyuncularım çok iyi bir mücadele sergiledi. Hepsini tebrik ediyorum. Rakibimize gol pozisyonu vermedik, ancak 2 gol yedik. Bu maçtaki en sevindirici olay ise maçtan sonra taraftarın futbolcuları alkışlaması ve takıma güvenmesiydi. Cuma günü Gençlerbirliği ile oynayacağız.


Rakibimiz Pazar günü oynayacak, biz de maçımızı Cumartesi veya Pazar oynasak iyi olurdu" şeklinde konuştu.
Trabzonspor'un tecrübeli defans oyuncusu Egemen de, çok üzgün olduklarını belirterek, "Artık önümüzde oynayacağımız maçlara bakacağız. Bu maçın sonucu lige yansımaz. Taraftarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bize mağlubiyete rağmen tribünlere çağırıp alkışladıkları için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


Bordo-mavili futbolculardan Hüseyin Çimşir de, "Maçın ilk yarısında çok baskılı oynadık. Golü bulamayınca rakip eline geçirdiği fırsatı çok iyi değerlendirdi. 2. yarı eşitliği sağladık, üstünlük de kurduk ama son dakika golüyle mağlup olduk, üzgünüz. Ligde Gençlerbirliği ile oynayacağımız maça bakacağız" diye konuştu.


Beşiktaşlı defans oyuncusu Gökhan Zan ise, "İlk yarıda Trabzonspor baskılı oynadı. Rakibin bu baskısını iyi bir direnç gösterdik. İyi mücadele ettik, kazanmasını bildik" derken, Serdar Özkan ise, "İlk yarı Trabzonspor çok baskılı oynadı. Golden sonra rahatladık. Son dakikada galip geldik" ifadelerini kullandı.


Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener de, maç sonrası "Çok üzgünüm, konuşmak istemiyorum" diyerek Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte kendisine ait otomobille stattan ayrıldı.

İha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 08:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?