19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Trabzonspor stat projesine başlıyor

Trabzonspor Kulübünün Hüseyin Avni Aker Stadı'nın yıkılarak yeniden yapılması projesi için Ballast Nedam firmasıyla anlaşmaya vardığı açıklandı.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak ile Ballast Nedam Yönetim Kurulu Başkanı Ruud Jacobs arasında stat projesi için ön protokol yapıldığı bildirildi.

Albayrak, konuyla ilgili olarak, "Hollandalı yetkililerle doğal ortamı bozmadan en iyi projenin hangisi olacağı konusunda da uzun uzun tartıştık. Proje 12 hafta sonra hazır olacak" ifadelerini kullandı.

Planlanan stadın bütün sosyal donatıları içinde barındıracak bir yapıda olacağının da altını çizen Albayrak, şöyle devam etti:

"Stadın konsepti Trabzon'un tarihi ve doğal dokusuna zarar vermeden, şehrimizi daha güzel hale getirecektir. Proje çizildikten sonra, ihale süreci başlayacak ve stadımızın ilk kazması bunun akabinde vurulacaktır."

Ballast Nedam firmasının yaptığı başlıca büyük statların Amsterdam Arena, ADO Den Haag, Newcastle United ve UEFA'dan tek 5 yıldız almış olan Portekiz'in Lizbon Jose Alvalade Stadı olduğu bildirildi.

Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2006 Çarşamba 17:14:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?