17
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Trabzonspor'da Derelioğlu dönemi

Ziya Doğan’ın istifa etmesinin ardından Trabzonspor’da yönetim tarafından teknik direktörlüğe getirilen İhsan Derelioğlu, acil oluşan şartlar gereği Trabzonspor teknik direktörlüğü görevini üstlendiğini belirterek, "Yönetim Kurulu, başka bir karar alana kadar Trabzonspor’un başındayım" dedi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde akşam antrenmanında önce bir basın toplantısı düzenleyen Trabzonspor Teknik Direktörü İhsan Derelioğlu, Ziya Doğan’ın istifasının ardından yönetim kurulunun kendisini tesislere çağırdığını ve oluşan şartlar gereği Trabzonspor teknik sorumluluğunu üstlenmesinin istenildiğini kaydetti. Altyapı koordinatörü olarak çalıştığı bordo-mavili kulüpte görev yapmaktan mutlu olduğunu belirten Derelioğlu, "Düşündüğümüz tek şey önümüzde hafta oynayacağımız çok önemli bir Çaykur Rizespor maçı var. Bu maça kadar takımı tüm yönleriyle hazırlayarak karşılaşmadan galip ayrılmak istiyoruz" dedi.

Bir basın mensubunun "Görev süreniz belli mi?" sorusuna Derelioğlu, "Yönetim Kurulu bana yaptığı çağrı üzerine ben herhangi bir süre talep etmeden ve bir süre koymadan yönetim kurulu kararıyla bu göreve başladım. Yönetim Kurulu başka bir karar alana kadar görevimi sürdüreceğim. Ben hiçbir pazarlık, hiçbir hesap içinde olmadım, çünkü acilen gelişen şartlar içerisinde buradayım" diye konuştu.

Derelioğlu, bir basın mensubunun "Çaykur Rizespor maçında kendi oyun mantığınızla mı sahaya çıkacaksınız?" sorusuna ise, "Tabi ki kendi mantığım ile çıkacağım. Ben görevde kaldığım sürece benim burada görev sürem değil, burada ne yapacağım önemli. Görevde bulunduğum süre boyunca bir teknik adamın, bir takım üzerinde ne yapması gerekiyorsa, ben onu yapacağım. Bugüne kadar arka planda çalışmış, 2. adam olarak bu kulüpte de çalışmış, Süper Lig deneyimi olmayan bir kişiye temkinli yaklaşmak çok doğaldır. Benim yapmam gereken burada bulunduğum süre boyunca yapacağım işlerle göstereceğim çalışmayla bunu değiştirmektir. Çok çalışarak bunu değiştireceğimi düşünüyorum" dedi.

"Trabzonspor şampiyonluk yarışından koptu mu ?" sorusuna ise Derelioğlu, "Geçtiğimiz yıla baktığımız zaman bunun örneklerini görüyoruz. Şampiyonluk yarışında kopmuş değiliz. İkinci yarıda neyin ne olacağı belli değil, her takım çıkış ve düşüş yaşayabilir. Futbolda yarın ne olacağı belli olmadığı için ben uzaklaştığını düşünmüyorum. Sezon sonuna kadar bunu sürdürecektir" şeklinde cevap verdi. Derelioğlu, Trabzonspor’da futbol oynamış ve şu an teknik direktörlük yapan herkesin hayalinde, bir gün Trabzonspor’da antrenörlük yapmak olduğunu sözlerine ekledi.

İhsan Derelioğlu, basın toplantısı sonrasında idman sahasına geçerek yardımcıları Orhan Çıkrıkçı ve kaleci antrenörü Bilal Çetinkaya ile basın mensuplarını poz verdi.

Öte yandan Trabzonspor, oynayacağı Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarına bir günlük iznin ardından başladı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Teknik Direktör İhsan Derelioğlu yönetiminde yapılan çalışmaya özel izinleri bulunan takım kaptanı Fatih Tekke, Hasan Üçüncü ve kaleci Petkoviç katılmadı. Oyuncularına düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından yarı sahada çift kale maç yaptıran Derelioğlu, oyuncularıyla antrenman öncesi bir toplantı yaptı. Yapılan akşam çalışmasını yönetim kurulu üyeleri de izledi.

TRABZON (İHA) -
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2004 Salı 13:03:02
Güncelleme :30 Kasım 2004 Salı 13:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?