19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Trabzonspor'da mutlu son

Broos imzaladı

Belçikalı çalıştırıcı, "25 yıldır şampiyonluk özlemi olduğunu biliyorum. Bunu sonlandırmak için elimden geleni yapacağım" dedi.

TRABZONSPOR’da mutlu son. Bordo mavililer, Belçikalı çalıştırıcı Hugo Broos ile 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşme imzaladı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılan imza töreninde, kulüp başkanı Sadri Şener ve yardımcı antrenörler Metin Diyadin ile Turgut Kural da yer aldı.

Teknik patron şunları söyledi: "Daha önce de Trabzonspor’u biliyordum, ancak son günlerde daha iyi tanıma fırsatı buldum. Oldukça profesyonel bir kulübe geldim. Gerçekten etkilenmiş durumdayım. Biliyorum 25 yıldır şampiyonluk özlemi var. Bunu sonlandırabilmek için elimden geleni yapacağım."

Broos, en son çalıştırdığı Yunanistan takımının ligden düşmesine ilişkin bir soruya ise "Oradaki tecrübemin kariyerimi olumsuz etkilediğini düşünmüyorum. Çünkü takıma devre arasında gittiğimde sadece 8 puanı vardı. Olumlu sonuçlar almamıza rağmen kümede kalamadık. Sezon sonunda 25 puan topladık. Kupada Panathinaikos ve Larissa gibi takımları eledik. İyi işler yaptığımı düşünüyorum" yanıtını verdi.

12. adam önemli

Üzerinde bir baskı hissetmeyeceğini ifade eden Broos, Belçika’da Anderlecht ve Clup Brugge takımlarında da bu tür baskıların bulunduğunu ve bunlara alışık olduğunu kaydetti. Broos, şöyle devam etti: "Kesinlikle burada olumlu bir hava alıyorum. 12. adam hususu önemli. Bizler de onlara layık olacağız. Bazı oyuncuları önceden tanıyorum."

İlk kamp Isparta’da

TRABZONSPOR’un kamp programı belli oldu. Bordo mavililer yurt içi kampını 27 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Isparta Sirene Davras Mountain Sport Resort Otel’de yapacak. Yurt dışı kampı ise 13 Temmuz-26 Temmuz’da Hollanda’nın Mierlo kentinde gerçekleştirilecek. Yurt dışında 4 maç oynayacakolan Karadeniz ekibi, 16 Temmuz’da Almanya’da Homberg, 18 Temmuz’da Belçika’da Standart Liege, 21 Temmuz’da Hollanda’da Heerenveen ve 25 Temmuz’da Almanya’da Bochum ile karşılaşacak.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 18:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?