30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Trabzonspor'un Sivas hesapları

Turkcell Süper Lig'de ikinci yarının ilk maçında deplasmanda lider Sivasspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, hem ilk yarıda oynanan ve 3-0 hükmen kaybedilen maçın rövanşını almanın hem de deplasmanda 148 gündür devam eden galibiyet özlemine son vermenin hesaplarını yapıyor.

Sezona olaylı Sivasspor maçıyla kötü bir başlangıç yapan Trabzonspor, bu maçın da etkisiyle ligin ilk yarısında istediği hedefleri tutturamadı. Ligin 2. yarısına deplasmanda Sivasspor maçıyla start verecek olan Bordo-mavililer, bu maça farklı hesaplarla hazırlanıyor. Karadeniz temsilcisi, deplasmanda Sivasspor'u mağlup ederek hem ilk yarıdaki olaylı maçın rövanşını almanın hem de deplasmanda 148 gün süren galibiyet özlemine son vermenin hesaplarını yapıyor. Trabzonspor, en son deplasman galibiyetini ligin 2. haftasında Gençlerbirliği Oftaşspor'u 2-0 mağlup ederek elde etmişti.

Trabzonspor, 2007-2008 sezonuna olaylı Sivasspor maçıyla başladı. Bordo-mavililerin 1-0 önde götürdüğü karşılaşma, bitime 30 saniye kala bir taraftarın sahaya girmesiyle başlayan olaylar sonrası tatil edildi. Ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) maçın tarafsız bir sahada yeniden oynanmasına karar verdi, ancak Sivasspor'un Tahkim Kurulu'na başvurmasından sonra maçın yeniden oynanması kararı bozuldu. Bunun üzerine TFF maçın hükmen 3-0 Sivasspor lehine sonuçlanmasına karar verdi. Bordo-mavili takım, kaybedilen 3 puanın yanı sıra çıkan olaylar nedeniyle de 5 maç saha kapa cezası aldı.

Olaylı Sivasspor maçı sonrasında Trabzonspor'da camia ve takım kadrosu yıpranırken, TFF'nin kararı geciktirmesi sebebiyle de Bordo-mavili takımın gündemi farklı olaylarla meşgul oldu. Bu süreçte TFF ile Trabzonspor Kulübü'nün de arası açılarak, federasyona verilen destek çekildi.
Trabzonspor'da, etkileri ağır bir şekilde hissedilen Sivasspor maçı ve sonrasında yaşananlardan dolayı bu hafta çıkılacak maça ayrı bir anlam yüklendi. Bordo-mavililer, bu maçı kazanarak hem ilk yarıdaki maçın rövanşını almak hem de 148 günlük galibiyet özlemine son vermek istiyor. Sivasspor maçında bütün hesaplarını galibiyet üzerine yapan Trabzonspor'da aynı zamanda Yiğidoları liderlikten etmenin ve Fortis Türkiye Kupası'nda Adana Demirspor mağlubiyetiyle üzülen taraftarın gönlünü almanın da hesapları
yapılıyor.

TRABZONSPOR'UN DEPLASMAN KARNESİ ZAYIF
Bordo-mavili takım, bu sezon deplasmanda oynadığı 8 karşılaşmada 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Attığı 7 gole karşılık kalesinde 10 gol gördü ve ancak 6 puan toplayabildi.
Trabzonspor'un sezonun ilk yarısında oynadığı deplasman maçları ve sonuçları şöyle:
"2. Hafta: Gençlerbirliği Oftaşspor - Trabzonspor.. 0-2
4. Hafta: Bursaspor - Trabzonspor******* 1-1
6. Hafta: Vestel Manisaspor - Trabzonspor............. 1-1
8. Hafta: Kasımpaşaspor - Trabzonspor.................. 0-0
10. Hafta: Kayserispor - Trabzonspor...................... 1-0
12. Hafta: Denizlispor - Trabzonspor....................... 2-0
14. Hafta: Gençlerbirliği - Trabzonspor.................... 2-1
17. Hafta: Fenerbahçe - Trabzonspor....................... 3-2"

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 12:51:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?